Logo

X

Započeli su radovi na izgradnji nastavno športske dvorane u Čepinu

"Mijenjamo sadašnjost za bolju budućnost." Mještani općine Čepin svjedoci su da se prethodnih deset godina kroz sve projekte koji su se radili na području općine Čepin vizura same općine Čepin mijenja i definitivno će to biti zapisano u povijesnim knjigama

Uz nazočnost župana Osječko-baranjske županije, Ivana Anušića i njegovih zamjenika, općinskog načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca i zamjenika Ivana Žeravice, ravnateljice OŠ Miroslava Krleže Branke Mack Savanović, projektantice Deje Dragojević, nadzornog inženjera Kamila Mlinarevića i Ivana Dumančića, direktora tvrtke IVER d. o. o. iz Čepina, danas (četvrtak, 7. listopada), svečano je obilježen početak radova na izgradnji nastavno športske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže Čepin.

 

Ravnateljica Mack Savanović rekla je kako nakon današnjeg dana više ništa neće biti isto:
“Mnogo smo se obećanja naslušali, mogu reći – proteklih nekoliko desetljeća, ali evo dogodila se sinergija županijske i općinske vlasti koje izvršavaju svoja obećanja… poslije današnjeg dana u našoj školi, ali i cijelom mjestu više ništa neće biti isto, bit će sve puno bolje i ljepše. Ova dvorana je vrlo vrijedan i pravi dar za našu školu, ali ona za nas nije samo jedan sportski objekt, ona će mladim ljudima otvoriti prostor za druženja kroz zdrave aktivnosti, prostor za okupljanje i pozitivno djelovanje u zajednici, naprosto će obogatiti školski život na pozitivan način, jer će školi otvoriti mogućnost jednosmjenske nastave, produženog boravka i nekih prostora koje ova škola nije imala više od pedeset godina.

 

Bit će to izazovno vrijeme za sve nas, ali svi zajedno surađujući, osigurat ćemo neko sigurno okruženje za naše učenike i, vjerujemo, danas započeti posao uspješno privesti kraju. Na kraju mi ostaje da kažem jedno veliko hvala županu  osječko-baranjske županije gospodinu Ivanu Anušiću i našem načelniku gospodinu Draženu Tonkovcu na upornosti, entuzijazmu i nekoj pozitivnoj tvrdoglavosti koji su nas doveli ovdje gdje danas stojimo, na radost učenika i djelatnika OŠ Miroslava Krleže, ali i svih sugrađana Čepina.”

 

Direktor Ivera d.o.o. Ivan Dumančić zahvalio je Općini i Županiji na ovoj velikoj investiciji koja će omogućiti zapošljavanje novih djelatnika u Iveru, te dodao kako mu je posebno drago što je investicija u Čepinu, budući da je tvrtka iz Čepina, a i sam je rodom iz Čepina. “Objekt je prilično zahtjevan, dat ćemo sve od sebe. Enormne količine betona i armature bit će ugrađene u armirano-betonsku konstrukciju koja će činiti okosnicu  građevine, sama građevina je izuzetno moderno projektirana, te će uljepšati samu vizuru općine.”

 

Načelnik Dražen Tonkovac rekao je “Mijenjamo sadašnjost za bolju budućnost. Mještani općine Čepin svjedoci su da se prethodnih deset godina kroz sve projekte koji su se radili na području općine Čepin vizura same općine Čepin mijenja i definitivno će to biti zapisano u povijesnim knjigama. Sam centar Čepina je doživio preporod i konačno će biti centar kakav općina Čepin zaslužuje kao najveća općina u kontitentalnoj Hrvatskoj – u proteklih pet godina obnovljen je cijeli kompleks Centra za kulturu – Narodna knjižnica Čepin, prostorije koje koriste Udruga umirovljenika Čepin i Odred izviđača Suncokret Čepin, atrij u Centru za kulturu te pročelje cijelog starog dijela Centra za kulturu. Energetski je obnovljena zgrada OŠ Miroslava Krleže, a obnovljena je i zgrada pošte i Trg branitelja.

 

U dvorani vrijednoj 31 milijun kuna bit će 600 sjedećih mjesta, podsjetio je načelnik Tonkovac. Svi će mještani moći uživati u dvorani, ne samo osnovnoškolci, već i sve udruge kojima je to potrebno, osobito sportske – odbojka, nogomet, košarka. Izgradnjom dvorane omogućit će se i održavanje koncerata i događanja koja se neće morati odgađati radi loših vremenskih prilika, Bez OBŽ i župana, OŠ Miroslava Krleže i općinske uprave, ovog danas ne bi bilo. Povijesni je ovo trenutak za općinu Čepin, jer je ovo najveća nadzemna investicija.”

 

Župan Ivan Anušić rekao je kako je “izgradnja nastavno-sportske dvorane je jedna od najvećih kapitalnih investicija u Općini Čepin. Radovi su u punom jeku, a time ujedno realiziramo ono što smo najavili na početku drugog mandata i načelnika Tonkovca i mene kao župana. Uz projekte koje razvija Općina Čepin, od Kulturnog centra i uređenja centra naselja do ostalih projekata, dvorana je potrebna Čepinu. Ovo je konkretan projekt, vrijedan više od 30 milijuna kuna, koji zajednički investiramo, a tako radimo sa svim općinama i gradovima na području naše županije. – rekao je župan Ivan Anušić te poželio završetak izgradnje i prije ugovorenog roka od dvije godine.”

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Mladost - naša radost

Objava Natječaja za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. koje je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

Ponos Čepina – Ana Piroš učenica OŠ Vladimir Nazor osvojila treće mjesto na međunarodnoj olimpijadi mladih prirodoslovaca u Bankoku

Ana Piroš iz Čepina, učenica OŠ Vladimir Nazor, osvojila je treće mjesto na 20. međunarodnoj olimpijadi mladih prirodoslovaca IJSO 2023.

Održano 4. Ljeto tehnike u Čepinu

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji s Općinom Čepin, Osnovnom školom Miroslava Krleže iz Čepina i Osnovnom...