Logo

X

Uskoro počinje gradnja biciklističke staze od centra Čepina do Livane

<p>Uskoro kreće gradnja biciklističke staze od centra Čepina do Livane, što će razveseliti mnoge mještane Čepina koji će bar tijekom ljeta uštedjeti znatan iznos koji izdvajaju za mjesečne karte. Općina Čepin raspisala je javni natječaj za gradnju spomenute staze, a planirani radovi vrijedni su oko 1,5 milijuna kuna.</p>

Na natječaj su pristigle tri ponude, od tvrtke Cesting d. o. o., Gravije d. o. o. i Gradnje d. o. o. Kako doznajemo od zamjenika načelnika Ive Zrne, javni natječaj još traje i nakon što prođu svi zakonski rokovi očekuje se da Općina potpiše ugovor o gradnji s izabranom tvrtkom.

Pješačko-biciklistička staza od središta Čepina do završetka Livane duljine je 4.616,59 metara, a gradit će se u tri faze. Duljina prve dionice iznosi 1.125 metara, druge 2.210, a treće 1.281 metar. Na najširem dijelu staza će biti 1,20 metara, i to u naseljenom dijelu, dok će izvan naselja širina biti 0,80 metara.

– Prvo će se graditi druga faza koja prolazi južnom stranom županijske ceste Ž4085, a početak zahvata je uklapanje na Osječku ulicu u Čepinu, a kraj je na uklapanju Željezničke ulice u Livani. Spomenuta cesta jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj i od izuzetne je važnosti za sigurnost biciklista i ostalih sudionika u prometu, a cilj je osigurati im prikladne biciklističke pravce – rekao je Ivo Zrno.

Koliko su biciklističke staze važne mještanima Čepina govori podatak da mnogo mještana na posao u Osijek odlazi upravo biciklom. Velike gužve i promet opasnost su za bicikliste koji ipak riskiraju svoju sigurnost kako bi uštedjeli novac koji bi dali za mjesečne karte, a petstotinjak kuna više u kućnom budžetu u današnje vrijeme svakom dobro dođe.

Prenosimo sa Cepin.hr

VIŠE IZ KATEGORIJE Gospodarstvo

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

[FOTO] Otvaranje ekskluzivnog tattoo studija “Anubis” u Čepinu: Novi početak nakon 20 godina u Osijeku

Žvaki je rekao ovako više ne ide… Nakon dvije dekade iza sebe, Tattoo studio Anubis, jedan od najpoznatijih u Osijeku,

Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja

Od danas je otvoreno 16 javnih poziva za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije. Skupština Osječko-baranjske...

Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom

Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u