Logo

X

Udruga Rame uz rame provodi projekt “Žena želi, žena može”

Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te ujedno povećati kvalitetu života 120 krajnjih korisnika

Udruga Rame uz rame u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područna služba Osijek i Centrom za socijalnu skrb Osijek provodi projekt „Žena želi, žena može“ kodnog broja UP.02.1.1.13.0074.

 

Ukupna vrijednost projekta je 1.857.300,00 kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda intenzitetom potpore od 100%, odnosno u iznosu od 1.857.300,00 kuna. Projekt je odobren u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“.

 

Svrha projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti, rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te ujedno povećati kvalitetu života 120 krajnjih korisnika (osoba starijih od 65 godina i nemoćnih osoba).

 

Projekt „Žena želi, žena može“ provodi se na području općine Čepin u trajanju od 18 mjeseci, dok će zaposlenice neposrednu podršku i pomoć u kućanstvima pružati 12 mjeseci.

 

Dvadeset žena, pripadnica ciljane skupine, potpisalo je ugovor o radu na godinu dana te započelo s pružanjem usluga 1. studenog 2020. Trenutno je u projekt uključeno 150 krajnjih korisnika kojima naše žene svojim radom i društvom uljepšavaju dane i domove.

Zaposlenice osobama starije životne dobi omogućuju podršku poput: pomoć u dostavi namirnica, održavanju čistoće domova, pripremi obroka u kućanstvima, održavanje okućnica, dostava lijekova, plaćanje računa, pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnju u odlascima k liječniku, društvenim aktivnostima i slično. Također, zaposlenice korisnicima svakog mjeseca dostavljaju pakete higijenskih potrepština koje dobivaju iz projekta i koji ih posebno vesele.

 

U ožujku su zaposlenice dobile nove bicikle za rad. Nabava opreme financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

S proljećem i lijepim vremenom došlo je vrijeme i za radove u vrtovima i sadnju cvijeća, ali i više druženja žena i korisnika na otvorenom. Nasmiješena lica i zadovoljne izjave naših korisnika znak su nam da imamo zaposlenice koje rade sa srcem i poticaj su da radimo još više i još bolje.

 

Radujemo se što se provedbom projekta potiče socijalna uključenost i povećava kvaliteta života naših starijih sumještana te unapređuje radni potencijal teže zapošljivih žena. Također, zahvaljujemo svim korisnicima koji su nam ukazali povjerenje.

SADRŽAJ PUBLIKACIJE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST UDRUGE RAME UZ RAME

Najčitanije

Još jedna samouslužna autopraonica u Čepinu?

FOTO 6. Božićni sajam u Čepinu

FOTO Trčanjem do zdravlja

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

FOTO – NAJAVA Spektakularni Božićni sajam u Čepinu + koncert Nine Badrić

Ovaj vikend nas u Čepinu očekuje baš pravi adventski događaj. Čepin je već poznat po svom Božićnom sajmu gdje uz

Započeli su radovi na izgradnji nastavno športske dvorane u Čepinu

Uz nazočnost župana Osječko-baranjske županije, Ivana Anušića i njegovih zamjenika, općinskog načelnika Općine Čepin Dražena Tonkovca i...

SAJAM RUKOTVORINA I TRADICIJSKIH OBRTA – POZIV IZLAGAČIMA

Sajam rukotvorina i tradicijskih obrta održat će se 01. i 02. listopada ove godine, kao i 20. Čepinski suncokreti. Mjesto

Zaposlenice udruge Rame uz rame vrijedno rade u domovima i vrtovima svojih korisnika

U udruzi Rame uz rame već 10 mjeseci zaposleno je 20 žena kroz projekt „Žena želi, žena može“. Projektom je