Logo

X

Prvi poduzetnici stižu u gospodarsku zonu Čepin

Gospodarska zona Čepin opremljena je kompletnom infrastrukturom – izgrađena je vodovodna mreža, 2,5 kilometra vodovoda zajedno s hidrantskom mrežom, sanitarno-fekalna kanalizacija s jednom prepumpnom stanicom, i spoj na sustav odvodnje, plinovod od dva i pol kilometra...

Općinski načelnik Dražen Tonkovac potpisao je danas (srijeda 20.07.) u Općinskoj vijećnici Općine Čepin ugovore o kupoprodaji nekretnina u Gospodarskoj zoni Čepin s prvim kupcima:

Novocommerce International d.o.o., zastupan po prokuristu društva Gabrielu Petrişoru

Metalplast d.o.o., zastupan po direktoru Igoru Jančikiću,

Debeljak d.o.o. zastupan po direktoru Juri Debeljaku te

Limocin d.o.o.  zastupan po direktoru Igoru Sičaji

Novocommerce International d.o.o. i Metalplast d.o.o. tvrtke su koje sele svoje poslovanje u Čepin, dok su Debeljak d.o.o. i Limocin d.o.o. tvrtke iz Čepina koje su svoje poslovanje toliko razvile da im je potrebna veća površina od one u kojoj do sada posluju i to izvan stambenog naselja. Otvaranjem novih tvrtki u GZ Čepin generirat će se zaposlenost, a kroz zaposlenost, prirezi i porezi i sve ono što generira povećanje proračuna. Samim time otvaraju se mogućnosti za nove investicije, jer cilj izgradnje Gospodarske zone Čepin svakako je bio stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj poduzetništva na dobrobit cijele zajednice.

Dug je bio put od 2013. godine kada je, tada nova a još uvijek aktualna, općinska vlast na čelu s načelnikom Tonkovcem od cijele priče oko Gospodarske zone Čepin koja je započela prije 21 godinu, zatekla samo idejni projekt  koji su morali izmijeniti jer nije bio u skladu s prostorno planskom dokumentacijom.

Građevinsku dozvolu ishodili su 2016. godine., 2017. godine aplicirali na natječaj, a 2019. potpisali ugovor s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, koje je projekt financiralo sa 7,3 milijuna kuna, zatim i s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije koje je financiralo projekt izgradnje sa dodatnih 2,7 milijuna kuna. U Zonu je uloženo  1.500.000,00 kuna u odvodnju i vodu koju je izgradila Urednost d.o.o. sa Hrvatskim vodama u omjeru 20/80 a za izgradnju elektroenergetske mreže gotovo 1.500.000,00 kuna. Izgrađen je i plinovod čiji je investitor izgradnje HEP Plin. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 17 milijuna kuna i obuhvaća gradnju kompletne prometne i komunalne infrastrukture, te izradu projektne dokumentacije.

Gospodarska zona Čepin opremljena  je  kompletnom infrastrukturom – izgrađena je vodovodna mreža,  2,5 kilometra vodovoda zajedno s hidrantskom mrežom, sanitarno-fekalna kanalizacija s jednom prepumpnom stanicom, i spoj na sustav odvodnje, plinovod od dva i pol kilometra… Manipulativnim površinama  dobivena je kompaktna cjelina – širina kolnika šest metara s pripadajućim bankinama i pješačkim stazama, zatim 1,3 kilometra kolničkih površina, dva kilometra pješačkih staza i ispred ulaza u Zonu biciklističko-pješačka staza dužine 550 metara te parkiralište za osobna vozila. Također je postavljena javna rasvjeta.

VIŠE IZ KATEGORIJE Gospodarstvo

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

[FOTO] Otvaranje ekskluzivnog tattoo studija “Anubis” u Čepinu: Novi početak nakon 20 godina u Osijeku

Žvaki je rekao ovako više ne ide… Nakon dvije dekade iza sebe, Tattoo studio Anubis, jedan od najpoznatijih u Osijeku,

Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja

Od danas je otvoreno 16 javnih poziva za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije. Skupština Osječko-baranjske...

Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom

Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u