Logo

X

Olivita, novi zaštitni znak Tvornice ulja Čepin

Ulja su nastala u laboratorijima PTF-a, miješanjem četiri vrste monokulturnih ulja: maslinovog, suncokretovog, ulja iz grožđanih koštica i visokooleinskog ulja dobivenog iz posebnih sorti suncokreta koje se ne proizvodi u Hrvatskoj. Te su vrste odabrane zbog posebnih svojstava, kako bi u kombinaciji dale željeni rezultat.

Izvukli smo najbolje ih njih i harmonizirali ih, kako bismo dobili izbalansirani sastav esencijalnih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, te dodali vitamine D i E. Jedini smo u ovom dijelu Europe stvorili takav proizvod i uvjeren sam da će pronaći svoje mjesto na domaćem tržištu i onima u okolnim zemljama. Ovo je dobar primjer kako Sveučilište može pridonijeti gospodarstvom razvoju i nije jedini projekt na kojem surađujemo, rekao je dr. Mate Bilić, predstavljajući nove proizvode.

– Osim na domaćem tržištu, na jesen izlazimo i na mađarsko tržište, najavio je Stjepan Komar te simbolično uručio ček kao potvrdu donacije tisuću boca nove vrste ulja mr. Mariji Adam Perl, voditeljici Odjela za prehranu Kliničke bolnice Osijek.

Ulje će se prodavati u bocama zapremine 0,75 l, po 12,10 odnosno 12,60 kuna po boci, zavisno od toga je li namijenjeno za kuhanje ili izravnu konzumaciju.
(ČepinOnline.com)

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,