Logo

X

Obnova Hrvatskog doma

<p>Na Hrvatskom je domu u Čepinu, sagrađenom prije 17 godina, unatrag nekoliko godina izvedeno više većih zahvata. U tijeku je rekonstrukcija prilaznog platoa i stubišta na ulazu u objekt koje, kaže načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac, nije sagrađeno u skladu s pravilima struke, kao i ostatak zgrade.</p>

“Zato smo morali ranije obnoviti salu i kuhinju, osposobljeno je grijanje koje nije radilo od same izgradnje doma, te je promijenjeno krovište koje je prokišnjavalo zbog loše izvedenih radova. Rekonstrukcija stubišta uključuje postavljanje hidroizolacije i trajno popločavanje. Pločice su se, naime, zbog izbijanja vlage podizale i odljepljivale. Za rekonstrukciju će biti izdvojeno 50.000 kuna, a troškove u cijelosti pokriva Općina Čepin”, kaže Tonkovac.

Dodaje kako se nakon uređenja ulaza nastavlja s daljnjim uređenjem zgrade Općine i Hrvatskog doma koji čine jednu cjelinu, a pripremljena je dokumentacija za energetsku obnovu pročelja i krovišta zgrade Općine, Hrvatskog doma i Doma DVD-a.

“U prijašnjem se razdoblju nismo mogli javiti na natječaj za energetsku obnovu općinske zgrade jer zgrada nije imala uporabnu dozvolu”, pojašnjava Tonkovac.

D.P.

VIŠE IZ KATEGORIJE Gospodarstvo

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

[FOTO] Otvaranje ekskluzivnog tattoo studija “Anubis” u Čepinu: Novi početak nakon 20 godina u Osijeku

Žvaki je rekao ovako više ne ide… Nakon dvije dekade iza sebe, Tattoo studio Anubis, jedan od najpoznatijih u Osijeku,

Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja

Od danas je otvoreno 16 javnih poziva za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije. Skupština Osječko-baranjske...

Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom

Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u