Logo

X

Dan otvorenih vrata čepinske knjižnice i zavičajna izložba

‘Na Dan otvorenih vrata knjižnica novim korisnicima nudi besplatnu jednogodišnju članarinu, a zaboravnim aktivnim korisnicima mogućnost povrata posuđenih knjiga bez naplate zakasnine. Osim toga, posjetitelji će moći pregledati izloženu zavičajnu zbirku koja je organizirana u proteklih desetak godina. U ovom kontekstu pojam zavičaja odnosi se na prostor općine Čepin koji, u knjižničnom smislu, službama i uslugama zadovoljava knjižnica Centra za kulturu Čepin, a zavičajna zbirka sadržajno obuhvaća svu povijest i sadašnje stanje općine Čepin, kaže Marija Čačić’, voditeljica knjižnice.

Na Dan otvorenih vrata knjižnica poziva stanovništvo koje još uvijek ne koristi usluge knjižnice kako bi ih upoznali s mogućnostima zadovoljavanja njihovih kulturnih, informacijskih, obrazovnih i rekreativnih potreba. Naime, knjižnica Čepin ponosi se svojim kvalitetnim fondom od 22.000 svezaka namijenjenih djeci i odraslima, organiziranim kako za posudbu tako i za rad u čitaonici s referentnom, zavičajnom i malom zbirkom na stranim jezicima te periodikom.

Tijekom 2007. godine Knjižnicu je posjetilo 7.809 korisnika koji su posudili 18.305 svezaka knjižnične građe, a ukupno je prinovljeno kupnjom, darom i otkupom Ministarstva kulture 1.550 svezaka u vrijednosti od 105.000 kuna. Uvjereni smo, ističe Čačić, da će u ovom skrivenom blagu općine Čepin svaki stanovnik pronaći knjigu za sebe.
(Glas Slavonije)

Kako nam javlja Marija Čačić, tijekom dana Knjižnicu su posjetila 44 korisnika koja su posudila 106 jedinica knjižnične građe, a upisano je novih 18 članova. Svi su izrazili svoje zadovoljstvo organiziranjem ove aktivnosti i s velikim su interesom razgledali izloženu Zavičajnu zbirku iz fonda Knjižnice. Izložba će biti postavljena sve do 25. svibnja te ovom prigodom pozivam sve zainteresirane u posjet Knjižnici koja je otvorena ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 15,30 , a utorkom i četvrtkom od 13,00 do 19,30.

 Dani otvorenih vrata

Dani otvorenih vrataDani otvorenih vrata

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,