Logo

X

Čepin postaje grad

Kako bi Čepin zaista i službeno bio grad, o tome je potrebno donijeti odluku u hrvatskom Saboru. Dragutin Romić, pročelnik čepinskog Općinskog jedinstvenog upravnog odjela se nada da će Sabor na jednoj od sljedećih sjednica prihvatiti prijedlog općine te donijeti odluke o dopuni zakona o lokalnoj i regionalnoj upravi, čime bi Čepin postao gradom. Ukoliko se to dogodi, ništa se bitno neće promijeniti, jedino će se otvoriti prilike za nove projekte i suradnje.

Općina Čepin broji oko 15 tisuća stanovnika, od čega su 10 i pol tisuća stanovnici samog naselja Čepin. Planira se izgradnja industrijske zone za što je osigurano zemljište od Vlade RH. Interes tvrtki za industrijsku zonu je velik te se očekuje da će zona donijeti značajan napredak u smislu razvoja budućeg grada. Također se gradi i dionica koridora 5c od Đakova do Čepina koja će biti puštena u promet u studenom i koja će skratiti vrijeme putovanja do Zagreba na otprilike dva sata.

Čepin je ove godine dobio i veći proračun, uvećan za čak 150 posto, zahavaljujući politici fiskalne decentralizacije koju provodi hrvatska Vlada.
Čepinčani se stoga opravdano nadaju boljim danima i sigurnijoj budućnosti!

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,