Logo

X

Izložba ‘literarno sijelo u osnovnoj školi Vladimir Nazor u Čepinu’

Literarno sijelo zajednički ostvaruju Zlata Hosu, učiteljica razredne nastave – voditeljica Malih literaraca (drugi razred), Višnja Dorušak-Šeper, nastavnica hrvatskoga jezika – voditeljica Velikih literaraca (šesti i osmi razred) i Vojna Tomin, školska knjižničarka.

     Kako na godišnjim školskim priredbama literarni radovi ne dolaze do izražaja na način kako to doista i zaslužuju, ovom su inicijativom izdvojeni kako bi se predstavili na pravi način, u miru i tišini, pri čemu djeca otvaraju svoje srce i dušu senzibilnoj publici. Kako je cijela 2008. godina u Općini Čepin obilježena proslavom 750. obljetnice od prvoga pisanog spomena imena Čepina i 220 godina školstva u Čepinu, na ovogodišnjem se sijelu istaknuo intervju sa čepinskim bakama koje su se prisjetile svojih školskih dana. Učenici su se prikladno odjenuli u karakteristične nošnje slavonskih baka i pročitali intervju te tako izazvali ovacije publike.

     Izložba ‘Literarno sijelo u OŠ V. Nazor u Čepinu’ biti će izložena u Knjižnici Centra za kulturu Čepin od 15. srpnja do 15. kolovoza, a moguće ju je razgledati u vrijeme otvorenosti Knjižnice za korisnike: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 15,30 te utorkom i četvrtkom od 13,00 do 19,30 sati. Pozivamo mještane Čepina da tijekom ljetnih školskih praznika povedu svoju djecu u mjesnu knjižnicu i zajednički razgledaju izložene uratke. Na taj način želimo lokalnu javnost upoznati s kvalitetnim stvaralaštvom naše djece, koje je inače poznato samo unutar zidova škole, ali istovremeno i animirati ostalu djecu, da se po uzoru na  sudionike literarnog sijela i sami okušaju u literarnom izražavanju, što će višestruko koristiti svakom djetetu u unaprjeđivanje vlastite pismenosti.

     Inače, općinska knjižnica u Čepinu tijekom ljetnih mjeseci radi po ustaljenom dugogodišnjem rasporedu i ne uvodi ljetno radno vrijeme. U okviru svojih mogućnosti neprestano nadopunjuje svoj fond najnovijim naslovima te na taj način svojim korisnicima omogućuje dostupnost svih hitova objavljenih na našem tržištu. Svojim sumještanima najtoplije preporučamo odmor u vrućim ljetnim danima uz neki od naslova iz naše knjižnice!

Voditeljica Knjižnice Centra za kulturu Čepin
Marija Čačić

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Dom zdravlja Osijek prikuplja izjave pacijenata za otvaranje nove stomatološke ordinacije u Čepinu

Novi stomatološki tim bi radio na adresi ulice grada Vukovara 6b (1. kat – stomatologija), čepinske “ambuilante” odnosno Doma...

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se