Logo

X

ČEPINSKA KNJIŽNICA PRISTUPAČNIJA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI

<p>Jednog od problema, koji je mučio čepinsku knjižnicu dugi niz godina; osigurati njenu pristupačnost i osobama u kolicima, odnosno osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti napokon je riješen!</p>

Ivan Žeravica, zamjenik općinskog načelnika sagledavajući cjelokupno adaptiranje i uređenje narodne knjižnice u Čepinu, a tražeći načina da se ovaj problem riješi na kvalitetan način nominirao je projekt ugradnje platforme za osobe s invaliditetom na natječaj Ministarstva branitelja RH. Projekt je pozitivno ocijenjen, te su dodijeljena sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna. Ukupni troškovi ugradnje platforme iznose 125.000,00 kuna bez PDV-a., a razliku sredstava osigurala je općina Čepin u svom proračunu.

Platforma efikasno savladava stubište koje vodi do ulaznih vrata Knjižnice, a parkirna pozicija nalazi se u podnožju stubišta;  kad je sklopljena zauzima minimalni prostor. Na krajnjim stanicama ugrađeni su daljinski prijemnici koji se koriste za pozivanje platforme, kao i za sklapanje, odnosno rasklapanje platforme. Daljinski upravljač opremljen je sigurnosnim ključem za upravljanje.

Unazad nekoliko godina čepinska knjižnica značajno je promijenila svoj izgled i funkcionalnost, za ovu namjenu utrošena su značajna proračunska sredstva općine Čepin, ali istovremeno se nastojalo osigurati potporu i sredstva iz drugih izvora; Svake godine Knjižnica se natječe na natječaje koje raspisuje Ministarstvo kulture RH i možemo se pohvaliti velikom uspješnošću, a ovom prilikom zahvaljujemo se Ministarstvu kulture na kontinuiranom praćenju rasta i razvoja, te dodjeli značajnih sredstava (najznačajniji i najizdašniji investitor) našoj središnjoj kulturnoj instituciji. Hvale vrijedno je istaknuti uključivanje i Ministarstva branitelja u ovaj „čepinski kulturni projekt“.

Svečano puštanje u rad platforme i stavljanje na korištenje održat će se u prostorijama Centra za kulturu Čepin u petak, 26. kolovoza s početkom u 13,00 sati. Ispred Ministarstva branitelja nazočit će saborski zastupnik Ivan Anušić, a općinu Čepin predstavljat će njen općinski načelnik Dražen Tonkovac.

Najčitanije

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

FOTO Čepinski suncokreti (nedjelja)

Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

53. “Zmajevi nad gradom” na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin

53. akcija ZMAJEVI NAD GRADOM će se održati u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine na prostoru Sportskog aerodroma Osijek –

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Dolazi nam večer koja će obasjati Osijek poput zvijezda na vedrom nebu. U toplini proljetnog sutona, Turistička zajednica Osječko –

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.