Logo

X

Zašto odlazim iz HSS-a, moje prve i jedine političke ljubavi

<p>Kao aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Čepin i dugogodišnji načelnik Općine Čepin (tri mandata) te predsjednik Općinske organizacije HSS-a Čepin, zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HSS obavještavam Vas da sam s danom 16. ožujkom 2017. godine izašao iz Hrvatske seljačke stranke, moje prve i jedine političke ljubavi.</p>

Stranka u kojoj se više ne govori istina u kojoj se bezrazložno i nasilno raspuštaju županijske, gradske  i općinske organizacije, suspendiraju članovi (neistomišljenici),  iz koje dnevno odlaze članovi, to više nije HSS za koji sam se posljednjih dvadeset godina osobno zalagao.  Vrh stranke na čelu s predsjednikom Krešom Beljakom žele iz korijena promijeniti vrijednosti, ideologiju i genetski kod HSS-a. Predsjednik HSS-a preveo je HSS iz pobjedničkog u gubitnički tabor te je u toj kampanji više puta osramotio HSS svojim javnim istupima. Nakon izgubljenih izbora, uslijedile su političke eliminacije neistomišljenika uoči unutarstranačkih izbora nedemokratskim metodama koje traju još i danas. Nažalost, mnogobrojni članovi HSS-a zbog takvog vodstva danas se srame reći da pripadaju Hrvatskoj seljačkoj stranci.

Hrvatska seljačka stranka danas više ne poštuje princip supsidijarnosti. Lokalni ogranci nažalost više nisu odgovorni za provođenje politike na lokalnoj razini. Dugogodišnji teror nesposobne većine nad uspješnim organizacijama i pojedincima, ignoriranjem dobrih ideja  te sustavna praksa eliminacije uspješnih, odlika je vodstva naše županijske organizacije a sve u cilju zaštite svojih pozicija.

Kap koja je prelila čašu za ovu moju tešku odluku je bila upravo ta što vodstvo županijske organizacije HSS-a pokušava općinsku organizaciju HSS-a Čepin koristiti isključivo za svoju osobnu korist unutar koalicijskih razgovora na županijskoj razini kako bi si povećali rejting kod budućih potencijalnih partnera. Spletkarenjem i unošenjem razdora uz pomoć nedosljednih i povodljivih pojedinaca unutar čepinskog HSS-a to i uspijevaju. Samim time Općinskoj organizaciji HSS-a Čepin više nije omogućeno normalno demokratsko funkcioniranje i kvalitetna priprema za predstojeće lokalne izbore.

Kao odgovorna osoba ne želim više snositi odgovornost za izborni rezultat ovakvog HSS-a, odnosno za odluke i pojedince s kojima se ne slažem.

Dražen Arnold, dr.med.
Predsjednik Općinske organizacije HSS-a Čepin

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Mladost - naša radost

Objava Natječaja za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. koje je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.