Logo

X

Svjetski dan žaba u ZOO vrtu Osijek

Žabe su izuzetno važne životinje, a mogu biti i vrlo simpatične - Poslušajte predavanje i pregledajte zanimljive fotografije žaba iz cijeloga svijeta

Ne volite žabe i mislite da su žabe samo ljigava stvorenja koja žive u močvari i krekeću? Onda je obilježavanje Svjetskog dana žaba pravo događanje za Vas.

Zašto? Jer ćete saznati da su žabe izuzetno važna živa bića i da opstanak ljudi također ovisi i o njima. Osim toga, vidjet ćete da žabe mogu biti vrlo simpatične.

Ukoliko Vas je ovo zaintrigiralo, dođite u ZOO vrt Osijek u nedjelju, 20. ožujka 2022., u 11 sati gdje će se obilježiti Svjetski dan žaba.

Možete poslušati zanimljivo predavanje o ovim jedinstvenim stvorenjima kod dječjeg igrališta u ZOO vrtu, a koje će održati dr. sc. Olga Jovanović Glavaš, docentica Odjela za biologiju iz Osijeka koja je doktorirala na otrovnim žabama s Madagaskara.

Osim predavanja, možete pogledati i fotografije žaba iz cijeloga svijeta. Autori fotografija su poznati hrvatski fotograf, snimatelj i biolog Goran Šafarek, Olga Jovanović Glavaš i Tomislav Glavaš.

Najčitanije

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

FOTO Čepinski suncokreti (nedjelja)

Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

FOTO Proljetni festival u Čepinu – velika ponuda cvijeća, Vrtlarica i Špiček oduševili brojne posjetitelje

Proljetni festival u Čepinu je u pravom smislu riječi bio pravo otkriće mnogobrojnim posjetiteljima koji su dolazili iz Osijeka, Đakova,

17. SALORI Sajam lova, ribolova i turizma i 24. MOTOMOBIL Sajam automobila i prateće industrije [PROGRAM]

Osječki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – 17.

6. DEER & BIKE – Draž, Baranja

Udruga Karašicka Republika 23. travnja organizira biciklijadu 6. Deer & Bike u Dražu koja će i ove godine na dva

Stožer objavio: Ovo su nove mjere koje stupaju na snagu u ponoć

Nove mjere koje je donio Stožer, a na snagu stupaju u ponoć, danas su objavljene na web stranicama Civilne zaštite.