Logo

X

Održan prvi sastanak čitateljskog kluba

<p>U siječnju smo pokrenuli inicijativu za osnivanjem čitateljskog kluba. Anketirajući zainteresirane, na upit o terminu okupljanja najviše ih se izjasnilo za posljednji četvrtak u mjesecu, u 18:00 sati. Tako smo se <strong>prvi puta okupili posljednjeg četvrtka u veljači.</strong></p>

Našem se pozivu odazvalo dvanaest osoba, što je idealna brojka za čitateljski klub. Četiri su osobe svojim poslovnim i obiteljskim obavezama bile spriječene prisustvovati prvom sastanku, ali su izrazile želju uključiti se naknadno. Dobra je vijest da se klubu pridružio i jedan muškarac, a nadamo se da će to biti poticajno i drugima, da grupa bude mješovita kako bi diskusije o pročitanim knjigama bile što zanimljivije.

Jako smo zadovoljni strukturom članova: odreda su to strastveni zaljubljenici u knjige i čitanje, širokog uma i raznovrsnih interesa, kako čitateljskih tako i poslovnih i životnih, tako da je već prvi sastanak upoznavanja i dogovora o radu protekao u jako dobrom raspoloženju, s puno humora, dosjetki i šala.

Članovi su upoznati s funkcioniranjem čitateljskih klubova i grupa, modelima i kriterijima te pravilima rada. Uglavnom ćemo se držati single-title modela gdje svi čitaju istu knjigu i diskutiraju o njoj, a ukoliko se neka određena tema nametne kao zanimljiva grupi, možemo se okušati i u multi-title modelu gdje članovi čitaju različite knjige na istu temu. Bistre glave su dobile zadatak promišljati o imenu kluba kroz neko vrijeme, a odabrat ćemo onaj prijedlog za koji se izjasni većina članova.

Kako je trebalo odabrati prvi naslov o kojem ćemo diskutirati na sastanku u ožujku, predložili smo nekoliko naslova i većina je odabrala „Suverenu čitateljicu“  Alana Bennetta. Na tom ćemo primjeru savladati početničke korake i vidjeti kojom će brzinom knjiga cirkulirati među članovima kako bismo kasnije lakše planirali i odabir naslova i dinamiku čitanja.

Sretni smo što je naše promišljanje o potrebi osnivanja čitateljskog kluba palo na plodno tlo i s oduševljenjem prihvaćeno. Razlozi okupljanja su raznovrsni: osim čitateljske strasti, tu je i potreba razgovora o pročitanim knjigama, druženja, upoznavanja lica koja su nam poznata samo iz „viđenja“, stvaranja novih prijateljstava, rada na osobnom razvoju i usvajanju kvalitetne komunikacije, poticanja novih kreativnih ideja i sl.

Veselimo se sljedećem susretu u ožujku i dalje pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!

prenosimo s czk-cepin.hr

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...