Logo

X

Ivo Zrno u Čokadincima: lokalni autobusni prijevoz i socijalno vijeće

<p>Boraveći u Čokadincima, Ivo Zrno, kandidat za načelnika, zajedno se sa svojim zamjenicima susreo s mještanima Čokadinaca.</p>

Prepoznavajući probleme i izoliranost ovog mjesta izložio im je Plan i program rada Općine Čepin gdje je naveden projekt o lokalnoj autobusnoj liniji Čepin-Beketinci-Čepinski Martinci-Čokadinci-Čepin.

– Upravo zbog potpune devastacije mjesta i potpune anonimnosti, te socijalno potrebitih, a većinom zbog neimaštine, mještani su doslovno izolirani, ukolike ne koriste osobni automobil. Ova lokalna autobusna linija uvelike bi im pripomogla odlasku liječniku u čepinsku ambulantu, ili do odlaska u knjižnicu ili nastavak putovanja za Osijek. Mogućnost odlaska i u banku ili trgovinu, ovako bi imali mogućnost kretanja i povezanosti. A ponajprije je bitna zbog mlađe populacije koja se osjeća znatno zapostavljeno. – izjavio je Ivo Zrno.

Osim ovog ključnog problema izoliranosti, još tužnija je priča o velikom broju socijalnih slučajeva među starijom populacijom, te potpune zapostavljenosti. Stari, zaboravljeni i bez ikakve skrbi, ti ljudi žive u neopisivo groznim uvjetima, sami, uplašeni i nesigurni.

– Organizacijom socijalnog vijeća uvelike bi se putem Općine Čepin moglo sustavnije pratiti i pomoći ljudima, uz posebne evidencije i izlaske na teren. – izjavila je Lara Liović-Nadaždi.

Mještani su napomenuli kao bi voljeli imati dostojno opremljenu mrtvačnicu i pristup zapuštenom groblju, jer do sada nije bilo pravog interesa za taj problem. Obilazeći Čokadince nezavisni kandidati su izrazili žaljenje što se i prije nije događala inicijativa, ali lokalni izbori trenutno daju jedinu mogućnost da se stvari promjene, urede i da krene nabolje za stanovnike Čokadinaca.

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Mladost - naša radost

Objava Natječaja za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. koje je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.