Logo

X

(G)Astro večer uz promatranje Suza Sv. Lovre na utvrdi Korođvar

Gastronomija i Astronomija su pojam koji savršeno idu skupa! Suze Svetog Lovre (Perzeidi) su jedan od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena, a upravo u noći sa 12. na 13. kolovoza će biti najvidljiviji, prognozira se čak do 100 meteora na sat!

Tijekom popodneva i večeri 12.8.2022 od 18 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom “(G)Astro Večer“.

Cilj ovog događaja je pružiti mladim ljudima u Osijeku i okolici mogućnost besplatnih prilika koje su im dostupne kroz Erasmus+ projekte. Mogućnosti je zaista mnogo, a zainteresiranih sudionika u posljednje vrijeme vrlo malo.  

Osjetimo manjak zainteresiranosti za teme povezane sa astronomijom no želimo aktivno pridonjeti rješavanju tog izazova I motivirati ljude za dodatno proučavanje tih tema, uz ovu stavku želimo predstaviti rad udruge I motivirati mlade ljude za prijavu I odlazak na projekte što će posljedično povećati I broj osoba koje su aktivne u lokalnoj zajednici.

“Volonteri udruge Kreaktiva predstavit će i svoja iskustva s lokalnih, ali i međunarodnih projekata koje smo proveli posljednjih godina i čiji je broj zaista velik (Španjolska, Finska, Grčka, Cipar, Italija, Bugarska, Rumunjska, otok Reunion, otok Curacao i drugi). Želimo napomenuti kako smo u projekte integrirali i mnogo mladih ljudi sa zdravstvenim, socijalnim i financijskim poteškoćama, pripadnike manjina čime značajno doprinosimo i kvaliteti života često vrlo zapostavljenih skupina”, kažu iz udruge Kreaktiva.

Promatranje Suza Sv. Lovre (perzeida)
Gastronomija i Astronomija su pojam koji savršeno idu skupa! Suze Svetog Lovre (Perzeidi) su jedan od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena, a upravo u noći sa 12. na 13. kolovoza će biti najvidljiviji, prognozira se čak do 100 meteora na sat!

Stoga u 18 sati na Utvrdi Korođvar (Čepinske Zidine) pronađite Kreaktivu kako priprema Slavonske specijalitete. Pridružite se dobrom društvu i hrani te doznajte sve o Erasmus+ projektima i kako oni putujemo Europom besplatno!
Oko 21 sat kada stomaci budu puni i zvjezdano nebo počinje sijati punim sjajem imate priliku promatrati ljepote svemira kroz leće dva teleskopa, Saturn i Jupiter bi trebali biti vidljivi, a iza ponoći izlazi pun Mjesec!
Nakon promatranja izvalite se na dekicu i uživajte u prekrasnoj kiši meteora! Stoga dođite, ponesite svoje dekice i dobro raspoloženje te iskoristite priliku da zaželite najviše želja do sada!
PS. Slobodno ponesite svoje roštilje, kotliće i spremite nešto fino!

Najčitanije

Baka Ema

FOTO 20. jubilarno Čepinsko čijalo

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[NAJAVA] 21. Pokladno jahanje u Čepinu

U organizaciji konjogojske udruge “Čepin”, a pod pokroviteljstvom općine Čepin, 27.01.2024. u Čepinu se održava 21. pokladno jahanje. Na...

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s

Udruga “Aktiv-Os” Čepin predstavila početak svoga rada

Razvojna sportska akademija „Aktiv-Os“ Čepin je započela s radom na području Čepina s projektom sportske školice. Projekt je osmišljen za