Logo

X

(G)Astro večer uz promatranje Suza Sv. Lovre na utvrdi Korođvar

Gastronomija i Astronomija su pojam koji savršeno idu skupa! Suze Svetog Lovre (Perzeidi) su jedan od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena, a upravo u noći sa 12. na 13. kolovoza će biti najvidljiviji, prognozira se čak do 100 meteora na sat!

Tijekom popodneva i večeri 12.8.2022 od 18 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom “(G)Astro Večer“.

Cilj ovog događaja je pružiti mladim ljudima u Osijeku i okolici mogućnost besplatnih prilika koje su im dostupne kroz Erasmus+ projekte. Mogućnosti je zaista mnogo, a zainteresiranih sudionika u posljednje vrijeme vrlo malo.  

Osjetimo manjak zainteresiranosti za teme povezane sa astronomijom no želimo aktivno pridonjeti rješavanju tog izazova I motivirati ljude za dodatno proučavanje tih tema, uz ovu stavku želimo predstaviti rad udruge I motivirati mlade ljude za prijavu I odlazak na projekte što će posljedično povećati I broj osoba koje su aktivne u lokalnoj zajednici.

“Volonteri udruge Kreaktiva predstavit će i svoja iskustva s lokalnih, ali i međunarodnih projekata koje smo proveli posljednjih godina i čiji je broj zaista velik (Španjolska, Finska, Grčka, Cipar, Italija, Bugarska, Rumunjska, otok Reunion, otok Curacao i drugi). Želimo napomenuti kako smo u projekte integrirali i mnogo mladih ljudi sa zdravstvenim, socijalnim i financijskim poteškoćama, pripadnike manjina čime značajno doprinosimo i kvaliteti života često vrlo zapostavljenih skupina”, kažu iz udruge Kreaktiva.

Promatranje Suza Sv. Lovre (perzeida)
Gastronomija i Astronomija su pojam koji savršeno idu skupa! Suze Svetog Lovre (Perzeidi) su jedan od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena, a upravo u noći sa 12. na 13. kolovoza će biti najvidljiviji, prognozira se čak do 100 meteora na sat!

Stoga u 18 sati na Utvrdi Korođvar (Čepinske Zidine) pronađite Kreaktivu kako priprema Slavonske specijalitete. Pridružite se dobrom društvu i hrani te doznajte sve o Erasmus+ projektima i kako oni putujemo Europom besplatno!
Oko 21 sat kada stomaci budu puni i zvjezdano nebo počinje sijati punim sjajem imate priliku promatrati ljepote svemira kroz leće dva teleskopa, Saturn i Jupiter bi trebali biti vidljivi, a iza ponoći izlazi pun Mjesec!
Nakon promatranja izvalite se na dekicu i uživajte u prekrasnoj kiši meteora! Stoga dođite, ponesite svoje dekice i dobro raspoloženje te iskoristite priliku da zaželite najviše želja do sada!
PS. Slobodno ponesite svoje roštilje, kotliće i spremite nešto fino!

Najčitanije

Plesne radionice u Suncu

Ljubav je na selu

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

“Povratak otpisanih” – događaj kojem se čitave godine udomljeni psi i njihovi udomitelji vesele

“Udruga Pobjede i najbolji pomagači na svijetu – kerovci, kako ih u nemetinskom Azilu od milja zovu, osmu godinu za

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu se održao 22. travnja 2023., u subotu. Na trgu koji je od 09:00 sati bio okupan

Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu održat će se 22. travnja 2023., u subotu. Na trgu koji će od 09:00 sati biti

Čista od mina Osječko-baranjska županija postaje vrhunska destinacija za lovni turizam

Lovni turizam i sigurnost posjetitelja na destinaciji bila je središnja tema danas (5. travnja 2023. godine) održanog radnog sastanka župana