Logo

X

FOTO NK Tomislav iz Livane okupio 600-tinjak malih nogometaša

Turnir raste iz godine u godinu, a ovaj vikend je na terenu u Livani bilo oko 600-tinjak malih nogometaša

Na Športsko-rekreacijskom centru kralj Tomislav u Livani se ovog vikenda održao 15. po redu Memorijalni turnir Milenko Jerković. Organizatori turnira su NK Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislava iz Livane u znak sjećanja na jednog od osnivača ovog kluba.

Natjecatelji su došli iz 7 zemalja Europe, riječ je o 32 ekipe u kategoriji U11, a turnir se organizira svake godine punih 15 godina, pa čak i u vrijeme kovida kada je organizacija ovako velikog turnira bila iznimno zahtjevna.

Turnir raste iz godine u godinu, a ovaj vikend  je na terenu u Livani bilo oko 600-tinjak malih nogometaša.

Turnir je krenuo sa četiri ekipe 2009. godine. Svake godine dižemo razinu turnira, trudimo se podići nivo malo gore, imali smo ekipe i iz Kine, imamo dobre kontakte i svake se godine ekipe rado odazovu s obzirom na dobra iskustva koja imaju s našeg turnira. Memorijalni turnir Milenko Jerković samim brojem sudionika i kvalitetom spada u jedan od najboljih turnira za taj uzrast u cijeloj regiji – rekao je Vladimir Jerković, sportski direktor NK Tomislav iz Livane.

Višegodišnji stalni gosti su ekipe iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore.. Hajduk je prošlogodišnji branitelj naslova, a do sada je NK Osijek najtrofejnija momčad turnira.

– Odlična organizacija ovako velikog turnira zaslužuje sve čestitke. Napraviti turnir za toliko djece gdje im je osigurano baš sve, od spavanja, obroka i druženja s vršnjacima i to 15 puta za redom je uistinu velika stvar. Drago mi je što ovaj klub kroz memorijalni turnir kojim čuvaju sjećanje na jednog od svojih osnivača ujedno i doprinose razvoju i popularizaciji sporta na ovako visokoj razini – rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Turnir se završio jučer u poslijepodnevnim satima proglašenjem ovogodišnjeg pobjednika i dodjelom pehara, priznanja i medalja najboljem klubu, najboljem igraču, najboljem golmanu i najboljima u drugim nogometnim kategorijama.

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

Budi navijač, a ne razbijač i zajedno protiv govora mržnje na stadionu u Čepinu

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Općine Čepin jučer se prigodnim programom i sadržajem obilježila 15. godišnjica...

FOTO U Čepinu održan 15. memorijalni boćarski turnir BERISLAV PERIŠA PEKI

23.03.2024. u Čepinu na boćarskim terenima B.K. Čepin održan je 15. memorijalni boćarski turnir BERISLAV PERIŠA PEKI na kojem je

Udruga “Aktiv-Os” Čepin predstavila početak svoga rada

Razvojna sportska akademija „Aktiv-Os“ Čepin je započela s radom na području Čepina s projektom sportske školice. Projekt je osmišljen za