Logo

X

DVD Čepin proslavio 125. obljetnicu

<p><strong>Dobrovoljno vatrogasno društvo Čepin proslavilo je 125. obljetnicu osnutka i rada</strong> 21. i 22. rujna. U subotu u 17h odrađena je <strong>javna vježba ‘Uljara 2013’</strong> na kojoj je, osim pripadnika vatrogasne postrojbe DVD-a Čepin, sudjelovala i JPVP grada Osijeka a simulirao se požar u staroj zgradi rafinerije.</p>

Ovo je prvi korak u suradnji s novom Upravom, te prva od nekoliko vježbi čiji je cilj što bolja suradnja i koordinacija hitnih službi i odgovornih osoba Tvornice ulja Čepin. Nakon toga održana je svečana večera za sudionike i goste, te su se tom prigodom nagradili i najmlađi članovi DVD Čepin, ali i druge članove Društva za njihov rad. Ovim putem se zahvaljujemo i tvrtki Žito d.o.o. i predsjedniku Uprave g. Marku Pipuniću koji su nam izašli u susret i omogućili održavanje javne vježbe u prostoru Tvornice ulja Čepin te nam i pripomogli u održavanju ove naše svečanosti poklonom rekao je Tomislav Nađ.

U nedjelju je nastavljena proslava jutarnjom budnicom koju je odsvirala limena glazba DVD-a Retfala Osijek, svečanom sjednicom na kojoj su sudjelovali: zamjenik župana g. Dragan Vulin, načelnik Općine Čepin g. Dražen Tonkovac, koji je ujedno tom prigodom bio i kum zastave Društva, predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice g. Nikica Mužević, zapovjednik Vatrogasne zajednice županije osječko-baranjske prof. Boris Banjan, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Osijek g. Željko Penić, predstavnici Društava iz bliže i dalje okoline, te predstavnici osnovnih škola i udruga iz Čepina. Pokrovitelj proslave bila je Općina Čepin, supokrovitelj tvrtka Vatropromet d.o.o. koja je tom prigodom DVD Čepin poklonila i vrijednu motornu pilu te im se ovim putem i zahvaljujemo – izjavio je Tomislav Nađ. Na svečanoj sjednici dodijeljena su najviša vatrogasna priznanja članovima Društva te je Društvo dodijelilo spomen plakete i zahvalnice.

Nakon svečane sjednice članovi i gosti uputili su se mimohodom do župne crkve Presvetog Trojstva gdje je na svetoj misi i posvećena nova zastava Društva. Tom prigodom uz suvremena vatrogasna vozila Društva, nakon dugog niza godina, ponovno je čepinskim ulicama prošla i stara vožnjača (zaprežna ručna vatrogasna štrcaljka) Društva, kojom su početkom 20. stoljeća požrtvovni vatrogasci gasili požare. Vožnjača je obnovljena radom članova Društva, a sav drveni materijal obnovio je sumještanin g. Darko Kolarić potpuno besplatno, a DVD Čepin mu se zahvalio malim poklonom – drvenim modelom vožnjače pokušali su se odužiti za sve sate rada a ovim putem mu još jednom javno zahvaljuju.

Na vožnjači su se, osim zapovjednika Društva Stjepana Nađa, vozili i najmlađi i najstariji član Društva – Borna Župan i Dragutin Habuda. Nakon svete mise i povratka u prostorije Društva uslijedio je svečani ručak i zabava uz TS Žitna polja iz Čepinskih Martinaca.

Najmlađi članovi kojima su uručena priznanja Društva:
1.    Izabela Batrnek
2.    Dorian Berkić
3.    Domagoj Ćaćić
4.    Marko Hanaftaler
5.    Ivan Ivanović
6.    Tin Kiš
7.    Lara Marjanović
8.    David Milković
9.    Natan Milković
10.    Patrik Ruben Milković
11.    Luka Pandurević
12.    Ivana Popović
13.    Matija Popović
14.    Dominik Sabo
15.    Matej Šabanović
16.    Dora Tadić
17.    Luka Tubanjski
18.    Danijel Vasiljević
19.    Borna Župan

Brončana plaketa Društva uručena je članovima:
1.    Ivan Barić
2.    Mirko Bednjanić
3.    Robert Bednjanić
4.    Berislav Cetina
5.    Vedrana Ćaćić
6.    Ivan Driksler
7.    Andrija Keškić
8.    Željko Kraus
9.    Kristijan Marjanović
10.    Tena Nađ
11.    Sanja Prigl
12.    Saša Stojanović

Srebrna plaketa Društva:
1.    Ivan Farkaš
2.    Tomislav Nađ
 
Zlatna plaketa Društva:
1.    Josip Kolarić
2.    Dario Nađ
3.    Stjepan Nađ

Brončane medalje koje dodjeljuje Vatrogasna zajednica Osijek:
1.    Ivan Farkaš
2.    Mijo Mak
3.    Dario Nađ
4.    Dražen Nađ
5.    Tomislav Nađ
6.    Alen Šmit
7.    Antun Tomašević

Brončane plamenice za iskazanu požrtvovnost i hrabrost na požarnoj intervenciji na farmi muznih krava Mala Branjevina 2011. godine:
1.    Ivan Barić
2.    Željko Kraus
3.    Dražen Nađ
4.    Dario Nađ
5.    Stjepan Nađ

Brončane plamenice za iskazanu požrtvovnost i hrabrost na požarnoj intervenciji požara krovišta prostorija Mjesnog odbora u Čepinskim Martincima 2012. godine:
1.    Mirko Bednjanić
2.    Robert Bednjanić
3.    Ivan Farkaš
4.    Kristijan Marjanović
5.    Ivan Nađ
6.    Tomislav Nađ
7.    Saša Stojanović

Zlatna medalja koju dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica:
1.    Ivan Nađ
2.    Stjepan Nađ

Spomenica za 20 godina rada u vatrogastvu:
1.    Antun Tomašević

Spomenica za 30 godina rada u vatrogastvu:
1.    Josip Kolarić

Spomenica za 60 godina rada u vatrogastvu:
1.    Dragutin Habuda

Spomenica vatrogasni veteran (član mora imati najmanje 30 godina operativnoga rada i 60 godina starosti):
1.    Alojz Klarić
2.    Josip Kolarić

{gallery}DVD_cepin_obljetnica_2013{/gallery}

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

[FOTO] Trideset i jedna godina Općine Čepin

Općina Čepin obilježila je proteklog vikenda 31 godinu postojanja. Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim...