Logo

X

Zadnji dan poklada u Čepinu je obilježen kuhanjem sarmi od domaćeg kiselog čepinskog kupusa

<p>Udruga „Čepinski kupus“, koja je intereseno udružuje ljubitelja čepinskog kupusa u svrhu očuvanja njegova sjemena i baštine, je u prostorijama Centra za kulturu Općine Čepin organizirala skromnu degustaciju sarmi motanih čepinskim kupusom.</p>

Zadnji dan poklada je bila prilika za aktualiziranje specifičnosti čepinskog kupusa, promicanje njegovih vrijednosti i angažiranje zainteresiranih za njegov uzgoj.

Na stol su iznjeli 170 komada sarmi te ponudili gastronomski užitak koji već dugo nije mirisao na veliko u Čepinu. Članovi Udruge, Darko Konjuh i Darko Lazar su dali svu potrebnu kulinarsku i tehničku podršku kako bi ova skromna manifestacija u čast čepinskog kupusa po prvi put zaživjela.

Drago mi je kad ljudi zovu ili dolaze s pitanjem kako nabaviti čepinski kupus. Drago mi je da su njegov mit i legenda još uvijek unutar sela sačuvani i zbog toga imamo dobre temelje da gradimo dalje brend Čepinskog Kupusa. Unatrag godinu dana napravili smo nekoliko važnih koraka oko osvještavanja javnosti  o potrebi zaštite sjemena, njegovom brendiranju i komercijalizaciji. Uz pomoć Općine, Županije i znastvene zajednice trenutno to i ostvarujemo.

Tako da i ovim putem ponovo pozivamo sve ljude, poljoprivrednike  koji su zainteresirani za uzgoj čepinskog kupusa neka nam se jave i pridruže. Nama bi bilo izuzetno drago i velika čast da nas je što više. – izjavila je predsjednica Udruge, mr.sc. Lara Liović-Nadaždi.

{gallery}cepinski_kupus_prezentacija{/gallery}

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Mladost - naša radost

Objava Natječaja za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. koje je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

FOTO] Memorijalni nogometni turnir “Milenko Jerković” okupio više od 600 djece

Nogometni klub Tomislav i Nogometna škola mladeži NK Tomislav Livana, organizirali su šesnaesti međunarodni memorijalni nogometni turnir...

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.