Logo

X

Večer svjetla

<p style='text-align: justify;'>Zemlja bez granica završava tradicionalnom Večeri svjetla koja će biti  održana u ponedjeljak, 7. siječnja 2013. godine u 19,00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama koje su dale izniman doprinos festivalu Zemlja bez granica najveći je festival za djecu u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a prošle je godine, u 43 radionice, okupila više od dvije tisuće djece i mladih.

Zemlja bez granica završava tradicionalnom Večeri svjetla na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama koje su dale izniman doprinos festivalu. Drugu godinu za redom Udruga Breza dodjeljuje nagradu za kreativnost „Čarobni štapić“, koju će uz ostala priznanja sponzorima, medijskim pokroviteljima, istaknutim sudionicima uručiti predsjednica Udruge Breza Suzana Vargović, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, dogradonačelnica Danijela Lovoković, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić,  ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Jasminka Mesarić i voditeljica Volonterskog centra Osijek Leila Šehić Relić.

„Mjesto za mene“ tema je prošlogodišnjeg festivala ali i naziv skladbe kojom će biti otvorena Večer svjetla u izvedbi djece i skupine Meritas. U programu će sudjelovati vokalni ansambl Brevis, Jelena Radan i Meritas, bit će prikazan promotivni film o Zemlji bez granica 2012., te prvi mjuzikl za djecu Zemlje bez granica „Cukertandrbal“.  Vrijedne ruke  djevojčica Stambene zajednice Breze izradile su svijeće koje će biti darovane svim gostima Večeri svjetla.  Na promotivnim štandovima u Foyeru bit će postavljene kutije s krilima u koje će ljudi dobre volje moći dati svoj prilog odlasku vokalnog ansambla Brevis u Carnegie Hall u New York, i podržati Brevisice kako bi Osijek svijetlio u New Yorku. Večer svjetla završit će najavom ovogodišnje desete, jubilarne, Zemlje bez granica pod nazivom „Ovdje“ i pozivom za prijavljivanje umjetnika za sudjelovanje i osmišljavanje programa.

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...