Logo

X

Večer svjetla

<p style='text-align: justify;'>Zemlja bez granica završava tradicionalnom Večeri svjetla koja će biti  održana u ponedjeljak, 7. siječnja 2013. godine u 19,00 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama koje su dale izniman doprinos festivalu Zemlja bez granica najveći je festival za djecu u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a prošle je godine, u 43 radionice, okupila više od dvije tisuće djece i mladih.

Zemlja bez granica završava tradicionalnom Večeri svjetla na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama koje su dale izniman doprinos festivalu. Drugu godinu za redom Udruga Breza dodjeljuje nagradu za kreativnost „Čarobni štapić“, koju će uz ostala priznanja sponzorima, medijskim pokroviteljima, istaknutim sudionicima uručiti predsjednica Udruge Breza Suzana Vargović, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, dogradonačelnica Danijela Lovoković, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić,  ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Jasminka Mesarić i voditeljica Volonterskog centra Osijek Leila Šehić Relić.

„Mjesto za mene“ tema je prošlogodišnjeg festivala ali i naziv skladbe kojom će biti otvorena Večer svjetla u izvedbi djece i skupine Meritas. U programu će sudjelovati vokalni ansambl Brevis, Jelena Radan i Meritas, bit će prikazan promotivni film o Zemlji bez granica 2012., te prvi mjuzikl za djecu Zemlje bez granica „Cukertandrbal“.  Vrijedne ruke  djevojčica Stambene zajednice Breze izradile su svijeće koje će biti darovane svim gostima Večeri svjetla.  Na promotivnim štandovima u Foyeru bit će postavljene kutije s krilima u koje će ljudi dobre volje moći dati svoj prilog odlasku vokalnog ansambla Brevis u Carnegie Hall u New York, i podržati Brevisice kako bi Osijek svijetlio u New Yorku. Večer svjetla završit će najavom ovogodišnje desete, jubilarne, Zemlje bez granica pod nazivom „Ovdje“ i pozivom za prijavljivanje umjetnika za sudjelovanje i osmišljavanje programa.

Najčitanije

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

Predstava “Baka ima dečka” u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka

[FOTO] Održano još jedno Čepinsko Čijalo

Čepinsko Čijalo vraća u život stari običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz

[NAJAVA] 22. Čepinsko čijalo

Manifestacija koja 22. godine opstaje pokušavajući spasiti od zaborava tradicijske običaje – čijanje perja. Ekipa, koja je ove godine...

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam