Logo

X

Rezultati vikend-akcije prometne policije

Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske evidentirano je 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta.

Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i tri na području PP Beli Manastir.

Za vikend evidentirano 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača
Od 19. do 21. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 200 prekršaja od kojih 88 prekršaja prekoračenja brzine, 22 nekorištenja pojasa, 15 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

Tijekom vikenda evidentirana su i 26 vozača (24 vozača osobnog automobila, 1 vozač bicikla i 1 vozač teretnog automobila), koji su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,67 promila alkohola u krvi
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 21. siječnja u 2,10 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zatečen 45-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,67 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Izazvao prometnu nesreću s 1,78 promila alkohola u krvi
Dana 20. siječnja 2024. godine na državnoj cesti broj 7 između Osijeka i Darde dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Kod 27-godišnjaka iz Zmajevca, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,78 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.940 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Za nepoštivanje dopuštene brzine 660 eura i 3 boda
Dana 20. siječnja u 10,55 sati na državnoj cesti broj 34, između Podravske Moslavine i Gezinaca, u nadzoru prometa zatečen je 22-godišnjak iz Vinkovaca, koji se osobnim automobilom izvan naselja kretao brzinom od 154 kilometara na sat na dionici na kojoj je brzina ograničena na 90 km/h.

Vozaču je izrečena novčana kazna od 660 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana i po pravomoćnosti odrediti će mu se 3 boda.

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

[FOTO] Trideset i jedna godina Općine Čepin

Općina Čepin obilježila je proteklog vikenda 31 godinu postojanja. Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim...