Logo

X

Radio klub Čepin 9A1CAW i u ovoj godini postigao zapažene rezultate

<p>Radio klub „Čepin“, <strong>pozivne oznake 9A1CAW</strong>, jedina je udruga tehničke kulture u općini Čepin. U zgradi Knjižnice Čepin smo smješteni preko 40 godina, a zbog dotrajalog krova i topljenja snijega, prošle zime imali smo poplavu u prostoriji. Većina radio uređaja i opreme je oštećena ili uništena. Ipak uz zalaganje i stručnost članova radio kluba većina opreme je popravljena i nastavljena je aktivnost na radio valovima.</p>

Uz prisutne poteškoće u zadnjih nekoliko godina postižemo zapažene rezultate u domaćim i svjetskim natjecanjima radioamatera (slike govore više od riječi). U 2013-oj godini, u svakom natjecanju gdje smo uzeli učešće, ostvarili smo plasman za nagradu.

U najpoznatijem domaćem natjecanju na UKV radio valovima, Aktiviti 2013 (traje cijelu kalendarsku godinu) osvojena su dva prva mjesta na frekvencijama od 432 MHz i 1,2 GHz u kategoriji više operatora (sudionika). U regionalnom natjecanju (regije Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske) osvojena su 2 prva mjesta, te prvo mjesto u generalnom plasmanu. U međunarodnom europskom natjecanju Alpe Adria osvojeno je 3, 5 i 6 mjesto po kategorijama i 2 mjesto u ukupnom plasmanu.

Članovi radio kluba „Čepin“, 9A2SB (Zlatko), 9A2UV (Ivica), 9A2G (Zlatko), 9A3GG (Tomislav) i ostali, stalno su prisutni na radio valovima, domaćim i međunarodnim forumima i chatovima gdje promoviraju mjesto Čepin u smislu širenja tehničke kulture i ostalih aktivnosti vezanih uz radio amaterstvo. Lokator JN95GM u kojem je geografski smješten Čepin poznata je lokacija radio amaterima iz cijelog svijeta.

U listopadu 2013. Godine, uz financijsku potporu općine Čepin sudjelovali smo na natjecanju i dodjeli priznanja u Sisku za osvojena 3 prva mjesta u natjecanju „Pokuplje“. U 2014.-oj ćemo nastojati sudjelovati u još više natjecanja i nadamo se dobrim rezultatima.

Sada kada nam krov više ne prokišnjava, pred nama je uljepšavanje prostorije kluba, a nadamo se da će u općini Čepin prepoznati aktivnosti i uspjehe radio kluba „Čepin“ na širenju tehničke kulture i u narednoj godini podržati te aktivnosti dodjelom određene financijske potpore. Tehničko osvježenje radio i informatičke opreme bi nam omogućilo organizirati tečajeve za nove članove i napredak u digitalnim komunikacijama koje su i u našem radio prometu sve prisutnije.

Redovni sastanci su petkom od 18:30 sati u prostorijama kluba. Uskoro se organiziraju tečajevi za radio-operatore, gdje bi se novi članovi obučavali za rad na radio stanici telegrafijom, govorom (telefonijom) i digitalnim komunikacijama uz pomoć računala i radio stanice. Nakon tečaja i položenog ispita mogli bi raditi u klubu i li na svojoj radio stanici.

Najčitanije

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

Poizv izlagačima na 3. proljetni festival u Čepinu

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo kako Općina Čepin organizira 3. Proljetni festival na kojem će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne

[NAJAVA] 21. Pokladno jahanje u Čepinu

U organizaciji konjogojske udruge “Čepin”, a pod pokroviteljstvom općine Čepin, 27.01.2024. u Čepinu se održava 21. pokladno jahanje. Na...

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s