Logo

X

Prvi put kazalište u našoj knjižnici!

<p><strong>U ponedjeljak, 04. studenoga 2013. god., u 10:00 sati</strong>, <strong>u</strong> našoj će <strong>knjižnici učenici dviju čepinskih osnovnih škola</strong> (OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vladimir Nazor) imati prigodu sudjelovati na interaktivnoj radionici „<strong>Kako nastaje kazališna predstava</strong>“ u izvedbi <strong>Putujućeg kazališta iz Osijeka</strong>.</p>

Interaktivna radionica „Kako nastaje kazališna predstava“ omogućit će upoznavanje djece s procesom nastanka kazališne predstave. Bit će prikazani svi segmenti procesa stvaranja od literarnog predloška do izvedbe na sceni, mladi će se upoznati s lutkama te će im biti omogućeno da se i sami okušaju u pokušaju prikazivanja teksta. Iskoristit će prigodu gostima, glumcima postavljati pitanja i iz „prve ruke“ saznati sve što ih interesira o nastanku kazališnih predstava kao i zanimljivom, razigranom pozivu „na daskama koje život znače“.

Kazališna družina „ Putujuće kazalište“ djeluje u kontinuitetu od 1999. god. pod umjetničkim vodstvom glumice-samostalne umjetnice Zorice Petnjarić-Kalić . Registrirano je u Ministarstvu kulture RH kao umjetnička organizacija. Ima dva zaposlena djelatnika, na radnom mjestu glumice i propagandiste. Po potrebi i financijskim mogućnostima, povremeno angažira i druge umjetnike : Edija Majarona, Agatu Freyer, Davora Špišića, Jadrana Grubišića, Jerka Marića. Razvija suradnju s domaćim i stranim umjetnicima. Proteklih 13 godina postavljeno je na scenu 7 premijernih naslova za djecu od 3-10 godina. Ukupno je odigrano oko 1420 predstava, koje je pogledalo oko 114 000 djece. Ima brojnu publiku ne samo u gradu Osijeku, već i po cijeloj  Hrvatskoj, što je najrelevantniji pokazatelj umjetničke i repertoarne kvalitete kazališta. Kazalište nema svoj prostor, tako da je svaki radni dan na kotačima, na nekom drugom mjestu, što znatno otežava uvjete rada. Najgledanije su predstave: „Koza i vuk“ (P.Kovač, 1999.); „Priče iz žabljeg svijeta“ (D. Špišić, 2001.); „Zvijezda i nosonja“ (D. Špišić, 2003.); „Linine i Lunove zgode i nezgode“ (B. Kalić, 2007.); „ Krampusijada“ (Z.P. Kalić),  „Radionica Djeda Mraza“ itd.

Osim pozvanih učenika, pozivamo i ostalu djecu koja bi željela sudjelovati na radionici da nam se pridruže. Veselimo se vašem dolasku!

                  „Što je kazalište kazalo,
                   tebi, meni, nama svima,
                   ono što se oduvijek znalo,
                   prijateljstva svugdje ima!“

Prenosimo s Czk-Cepin.hr

Najčitanije

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

Predstava “Baka ima dečka” u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka

[FOTO] Održano još jedno Čepinsko Čijalo

Čepinsko Čijalo vraća u život stari običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz

[NAJAVA] 22. Čepinsko čijalo

Manifestacija koja 22. godine opstaje pokušavajući spasiti od zaborava tradicijske običaje – čijanje perja. Ekipa, koja je ove godine...

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam