Logo

X

PROŠIRENJE I ADAPTACIJA NARODNE KNJIŽNICE ČEPINU

<p>Čepinu je neophodna knjižnica primjerena 21. stoljeću i njeni djelatnici se svim silama trude privući što veći broj korisnika i pružiti im usluge kakve se i očekuju u suvremenoj narodnoj knjižnici.</p>

Unazad nekoliko godina dogodili su se značajni pomaci: uredili smo Dječji odjel i opremili ga modernim namještajem, uz značajniju potporu Ministarstva kulture RH  riješen je gorući problem; sanaciji krovišta, a sada smo prionuli uređenju podova i elektroinstalacija, te izgradnji sanitarnih čvorova i u konačnici povećanju korisnih površina namijenjenih korisnicima.

Temeljem javne nabave posao na sanaciji elektroinstalacija dobila je tvrtka Elinsta j.d.o.o. iz Čepina, Vrijednost ugovorenih radova je 100.431,25 kn s PDV-om, a izvođenje arhitektonsko građevinskih radova povjereno je tvrtki  Kapraljević d.o.o. Josipovac za iznos od 314.776,25 kn s PDV-om.  Centar za kulturu Čepin natjecao se za sredstva Ministarstva kulture RH u 2014. godini za uređenje i opremanje prostora Knjižnice. Ministarstvo je prepoznalo značaj ovog projekta i odobrilo sredstva u iznosu od 300.000,00 Kn za investicije i opremanje, te je još dodatno 10.000,00 Kn za nabavku informatičke opreme, kao i 20.000,00 Kn za nabavku knjižne i ne knjižne građe.

Općina Čepin podupire ovaj projekt osiguravanjem razlike ugovorenih poslova u iznosu od 115.205,50  kn, plaćanjem izrade projektne dokumentacije i stručnog nadzora (tvrtka BP Consalting iz Čepina), te provođenjem javne nabave, ujedno je Općina osigurala 20.000,00 Kn za nabavku novih knjiga u knjižnici.

Radovi su započeli; knjižnica privremeno djeluje u improviziranim uvjetima, jer se procijenilo da je bolji i ovakav rad s korisnicima u skučenim prostorima KUD-a Ivan Kapistran Adamović, nego u potpunosti zatvoriti knjižnicu. Molimo korisnike za razumijevanje, a mi ćemo nastojati da im ovu privremenu neugodnost olakšamo koliko je to god moguće.

Nadamo se da ćemo i slijedeće godine uz potporu nadležnih učiniti još jedan korak prema zadanom cilju; Da čepinska knjižnica postane „treći prostor“ svojih korisnika, prostor u kojem će se ugodno osjećati i uvijek iznova vraćati.

czk-cepin.hr

Najčitanije

Sveti Nikola u Čepinu

FOTO Trčanjem do zdravlja

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...