Logo

X

Predstava ‘Dva ježa’ u organizaciji Centra za kulturu Čepin

<p><strong>Centar za kulturu Čepin</strong> već tradicionalno početkom proljeća <strong>organizira kazališne predstave za djecu općine Čepin.</strong> Ove je godine riječ o predstavi <strong>„Dva ježa“</strong><strong>u produkciji Kazališne družine „Putujuće kazalište“ iz Osijeka</strong> .</p>

Litvansku je basnu prevela Bianca Kalić, tekst su adaptirali Bianca Kalić, Zorica Petnjarić-Kalić i Dario Hak, režiju potpisuje Zorica Petnjarić-Kalić, a glazbu je priredio Goran Matijašević.

U utorak, 24. ožujka, u 10:15 u kazališnoj su predstavi uživala djeca Dječjeg Vrtića „Zvončić“ u Čepinu, a u 11:30 te u 13:00 sati u Osnovnoj školi Miroslava Krleže Čepin. U srijedu, 25. ožujka, istu će predstavu pogledati djeca Osnovne škole Vladimir Nazor Čepin u 09:50, a u Područnoj školi Briješće u 11:30.

Pripovijest je to o borbi dobra i zla, nastala prema motivima litvanske basne. Dočarava prizore iz života dva brata ježa. Stariji brat vremenom izgura mlađeg brata iz roditeljskog doma s objašnjenjem da za obojicu nema mjesta pod istim krovom. Mali jež kreće na put te uzima komadić ugljena kao uspomenu na roditeljsko  ognjište. Putujući  stječe nove prijatelje (zeca, vranu, puža, lisicu) te im pomaže u mnogobrojnim  neprilikama, domišljato i spretno upotrijebivši komadić ugljena. U zečjem selu pronalazi novi dom. Ubrzo se cijelom  šumom pročuje vijest o dobrim djelima malog ježa. Ti glasi dopru i do starijeg brata Zloćka, koji se želi domoći  komadića ugljena, vjerujući da je čaroban.

Predstava je interaktivna s glazbom i songovima, namijenjena djeci od 3-10 godina. Glumci ostvaruju kompletnu komunikaciju s djecom te im pomažu savjetima rješavati probleme i pisati poruke vezane za likove u predstavi.

Predstava promiče kulturne i moralne vrijednosti kao što su briga i ljubav prema bližnjima, dobrota, plemenitost, oprost i požrtvovnost. Ukazuje na važnost obrazovanja i učenja. Što prije naučimo čitati i pisati, manja je mogućnost da nas netko prevari.

Razdragana dječja lica u našoj fotogaleriji svjedoče o ljepoti kazališnog uprizorenja i užitku koji smo im ovom prigodom priuštili – izjavila je Marija Čačić voditeljica knjižnice.

Prenosimo s czk-cepin.hr

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...