Logo

X

Potpisan sporazum o zajedničkom obavljanju poslova poljoprivrednog i komunalnog redarstva

<p>Dana 24. kolovoza 2015. u Vijećnici općinske uprave općine Čepin načelnici općina: Čepin, Vladislavci i Vuka potpisali su sporazum o zajedničkom obavljanju poslova poljoprivrednog i komunalnog redarstva.</p>

Općina Čepin već dugi niz godina ima ustrojenu službu komunalnog redarstva, dok susjedne općine nisu imale kvalitetno rješenje, te se pristupilo ugovaranju kriterija i uvjeta pod kojim će djelatnici općine Čepin obavljati poslove poljoprivrednog i komunalnog redarstva na područjima općina Vladislavci i Vuka.

Zajedničko obavljanje poslova poljoprivrednog i komunalnog redarstva podrazumijeva provođenje važećih odluka o agrotehničkim mjerama i odluka o komunalnom redu usvojenih od općina potpisnica ovog Sporazuma, kao i obavljanje svih ostalih poslova koji su sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske stavljeni u nadležnost poljoprivrednih i komunalnih redara, kao i drugih vrsta poslova za koje je uobičajeno da ih obavljaju poljoprivredni odnosno komunalni redari.

Na ovaj način susjedne općine dobile su kvalitetnu uslugu, a općina Čepin ostvarit će uštede na troškovima za plaće i materijalna prava svojih djelatnika koji su angažirani na ovim poslovima.

Ujedno izvješćujemo da je općina Vladislavci ušla u vlasničku strukturu poduzeća za komunalne djelatnosti Komunalac Čepin, osiguravši si kvalitetnu uslugu za svoje sumještane s jedne strane dok je općinska uprava ovim potezom osigurala „prošireno tržište“ za svoje komunalno poduzeće, te stvorila osnovne preduvjete za kvalitetnije i ekonomski isplativije poslovanje.

Uvjereni smo da će ovi poslovni potezi u narednom periodu pokazati dugoročnu opravdanost i ekonomski prosperitet svih potpisnica ovog sporazuma.

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Općina Čepin

Vrijedna donacija vatrogasnim društvima u Općini Čepin

U srijedu, 16.08.2023. godine tvrtka PRO-REZ j.d.o.o. iz Čepina donirala je lančane motorne pile Husqvarna 450 Dobrovoljnim vatrogasnim društvima...

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu se održao 22. travnja 2023., u subotu. Na trgu koji je od 09:00 sati bio okupan

Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu održat će se 22. travnja 2023., u subotu. Na trgu koji će od 09:00 sati biti