Logo

X

Počinje izgradnja očekivane nastavno-sportske dvorane u Čepinu

Cijeli prostor od 5.000 kvadrata će doživjeti preporod i biti na raspolaganju brojnim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama, a na raspolaganju će biti i popratni sadržaji, tri igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj

Ugovor o izvođenju radova gradnje nastavno-sportske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže Čepin danas (14. travnja 2021. godine) potpisali su načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i Ivan Dumančić kao predstavnik izabranog izvoditelja radova, odnosno zajednice gospodarskih subjekata Iver d.o.o. Čepin i Stolarija Goood d.o.o. Osijek. Ugovorena cijena radova iznosi 30.859.525,35 kuna, a rok njihova izvođenja je dvije godine.

 

Ugovor je potpisan u sjedištu Osječko-baranjske županije koja je osnivač OŠ Miroslava Krleže te će s Općinom Čepin u omjeru 50:50 posto financirati gradnju dvorane.

 

 

Općina Čepin je najveća općina u Hrvatskoj, a imamo tu sreću da se nalazi baš u našoj županiji koja stoga ima i obvezu pomoći u realizaciji njenih kapitalnih projekata. Prije četiri godine obećao sam da ćemo zajedno s Općinom Čepin izgraditi sportsku dvoranu, prvu i jedinu te vrste na tom području, koja je neophodna za 13.000 stanovnika općine Čepin, osobito s obzirom na velik broj mladih, ali i sportskih klubova i udruga koje ondje djeluju. Danas smo potpisali ugovor te može početi izgradnja, a vjerujem da ćemo 2023. godine u Čepinu imati veliku i modernu dvoranu na radost svih mještana – rekao je župan Ivan Anušić te zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog zahtjevnog projekta.

 

 

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac podsjetio je da su Osječko-baranjska županija i Općina Čepin prije nekoliko mjeseci potpisale sporazum o sufinanciranju izgradnje nastavno-sportske dvorane.
– Još prije nekoliko godina krenuli smo u realizaciju projekta, prva građevinska dozvola ishođena je 2014. godine, izmjene i dopune su odrađene 2019. godine, a sada smo konačno krenuli u samu finalizaciju cijele priče. Zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću Općina Čepin je u mogućnosti ostvariti ovako velik izazov, a osim same dvorane korisnicima će na raspolaganju biti i popratni sadržaji, tri igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj. Dodao je kako će to biti jedna od najmodernijih sportskih dvorana na našem području. U dvorani će biti i 600 mjesta za publiku, a sportski teren bit će trostruko veći od onoga kojim raspolaže današnja sportska dvorana u Osnovnoj školi Miroslava Krleže. Zapravo, cijeli prostor od 5.000 kvadrata će doživjeti preporod i biti na raspolaganju brojnim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama. Bez Osječko-baranjske županije Općina Čepin nikada ne bi mogla izgraditi takvu nastavno-sportsku dvoranu – istaknuo je načelnik Tonkovac.

 

 

Načelnik Dražen Tonkovac najavio kako će ovih dana biti potpisan ugovor o kupnji dječjeg vrtića u Čepinu.

 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ Sandra Filipović istaknula je da Osnovna škola Miroslava Krleže trenutno ima 378 učenika u 20 razrednih odjela. Postojeća zgrada škole na površini od 2.333,21 m2 izgrađena je 1968. godine, ima 14 učionica i jednodijelnu sportsku dvoranu površine 288 m2. Po završetku nove, stara dvorana će se prenamijeniti u šest učionica s pratećim prostorima, a time će škola steći uvjete za rad u jednoj smjeni.

 

HRT Radio Osijek/OBŽ

Najčitanije

Valentinovo u Suncu

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

Plazma Sportske igre mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su natjecateljsko-edukativnim programima u Osječko- baranjskoj županiji u Čepinu, u sklopu...

U Čepinu ovaj vikend 17. županijsko natjecanje orača

Županijsko natjecanje orača, 17. po redu, održat će se prvi puta u Čepinu, 16. srpnja 2022. godine na parceli OPG-a

Plivački klub Osijek osvojio 63 medalje na prvenstvu Hrvatske u plivanju

U Sisku se 2.-3.7.2022. godine održalo ljetno Regionalno prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Na natjecanju je uz vodstvo trenera Mihaela...

[FOTO] 14. međunarodni memorijalni turnir Milenko Jerković

Proteklog vikenda na igralištu ŠRC Kralj Tomislav u organizaciji NK Tomislav Livana održan je 14. međunarodni memorijalni turnir Milenko...