Logo

X

Počinje izgradnja očekivane nastavno-sportske dvorane u Čepinu

Cijeli prostor od 5.000 kvadrata će doživjeti preporod i biti na raspolaganju brojnim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama, a na raspolaganju će biti i popratni sadržaji, tri igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj

Ugovor o izvođenju radova gradnje nastavno-sportske dvorane Osnovne škole Miroslava Krleže Čepin danas (14. travnja 2021. godine) potpisali su načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i Ivan Dumančić kao predstavnik izabranog izvoditelja radova, odnosno zajednice gospodarskih subjekata Iver d.o.o. Čepin i Stolarija Goood d.o.o. Osijek. Ugovorena cijena radova iznosi 30.859.525,35 kuna, a rok njihova izvođenja je dvije godine.

 

Ugovor je potpisan u sjedištu Osječko-baranjske županije koja je osnivač OŠ Miroslava Krleže te će s Općinom Čepin u omjeru 50:50 posto financirati gradnju dvorane.

 

 

Općina Čepin je najveća općina u Hrvatskoj, a imamo tu sreću da se nalazi baš u našoj županiji koja stoga ima i obvezu pomoći u realizaciji njenih kapitalnih projekata. Prije četiri godine obećao sam da ćemo zajedno s Općinom Čepin izgraditi sportsku dvoranu, prvu i jedinu te vrste na tom području, koja je neophodna za 13.000 stanovnika općine Čepin, osobito s obzirom na velik broj mladih, ali i sportskih klubova i udruga koje ondje djeluju. Danas smo potpisali ugovor te može početi izgradnja, a vjerujem da ćemo 2023. godine u Čepinu imati veliku i modernu dvoranu na radost svih mještana – rekao je župan Ivan Anušić te zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog zahtjevnog projekta.

 

 

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac podsjetio je da su Osječko-baranjska županija i Općina Čepin prije nekoliko mjeseci potpisale sporazum o sufinanciranju izgradnje nastavno-sportske dvorane.
– Još prije nekoliko godina krenuli smo u realizaciju projekta, prva građevinska dozvola ishođena je 2014. godine, izmjene i dopune su odrađene 2019. godine, a sada smo konačno krenuli u samu finalizaciju cijele priče. Zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću Općina Čepin je u mogućnosti ostvariti ovako velik izazov, a osim same dvorane korisnicima će na raspolaganju biti i popratni sadržaji, tri igrališta, staza za trčanje i staza za skok u dalj. Dodao je kako će to biti jedna od najmodernijih sportskih dvorana na našem području. U dvorani će biti i 600 mjesta za publiku, a sportski teren bit će trostruko veći od onoga kojim raspolaže današnja sportska dvorana u Osnovnoj školi Miroslava Krleže. Zapravo, cijeli prostor od 5.000 kvadrata će doživjeti preporod i biti na raspolaganju brojnim sportskim, kulturnim i društvenim udrugama. Bez Osječko-baranjske županije Općina Čepin nikada ne bi mogla izgraditi takvu nastavno-sportsku dvoranu – istaknuo je načelnik Tonkovac.

 

 

Načelnik Dražen Tonkovac najavio kako će ovih dana biti potpisan ugovor o kupnji dječjeg vrtića u Čepinu.

 

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ Sandra Filipović istaknula je da Osnovna škola Miroslava Krleže trenutno ima 378 učenika u 20 razrednih odjela. Postojeća zgrada škole na površini od 2.333,21 m2 izgrađena je 1968. godine, ima 14 učionica i jednodijelnu sportsku dvoranu površine 288 m2. Po završetku nove, stara dvorana će se prenamijeniti u šest učionica s pratećim prostorima, a time će škola steći uvjete za rad u jednoj smjeni.

 

HRT Radio Osijek/OBŽ

Najčitanije

Sveti Nikola u Čepinu

FOTO Trčanjem do zdravlja

Blagdan Svih Svetih uz Gardeniju

VIŠE IZ KATEGORIJE Sport

1. KOLO – III. HNL – Istok NK Čepin / NK Slavonac Bukovlje

Danas nas u 18:00 sati na stadionu NK Čepina očekuje odmjeravanje snaga između NK Čepina i NK Slavonac Bukovlje. Utakmica

13. Memorijal “Milenko Jerković” – međunarodni nogometni turnir U-11

Danas i sutra se održava nogometni 13. Memorijalni turnir “Milenko Jerković” i to od 21.08. – 22.08.2021. s početkom u

Energetska obnova zgrade Nogometnog kluba Klas

NK Klas osnovan je 1948. godine kao amaterski športski klub, a 1984. godine pokrenuta je izgradnja današnje zgrade kluba. Građevina

Baci pet za najbolju High Five ponudu u gradu!

Ljeto je bliže nego što se čini. Vrijeme je da uzmeš stvari u svoje ruke i pokreneš se. City Fitness