Logo

X

Otvorena novouređena Čitaonica!

<p>Adaptacijom i proširenjem Knjižnice u 2015. godini omogućena je prostorna reorganizacija i kvalitetnije osiguravanje knjižničnih službi i usluga. Jedan od vidljivijih pomaka svakako je uređenje suvremene Čitaonice.</p>

Čitaonica je površinom udvostručena: sada se prostire na 41m². Dokupljeno je polica i ormara kako bi sva raznovrsna građa, nabavljana prethodnih godina, bila adekvatno smještena, kao i novi stolovi i 4 prijenosna računala s pristupom internetu, koja je financiralo Ministarstvo kulture u iznosu od 10.000,00kn. Sada istovremeno u Čitaonici može nesmetano raditi 12 osoba, prostor je klimatiziran, ugodan, moderan i nadahnjujući za rad i učenje.

Osim redovitog korištenja Čitaonice, ovaj će se prostor koristiti i za raznovrsne programe i aktivnosti u Knjižnici (Čitateljski klub, radionice, predavanja, predstavljanja knjiga, susreti i sl.).

Čast otvorenja / prvog korištenja ovog lijepog prostora pripala je Čitateljskom klubu „KljučČ“ za vrijeme okupljanja u siječnju. Članice su kluba podijelile radost s djelatnicima Knjižnice i poželjele im sve najbolje u daljem radu i razvoju službi i usluga.

I naši mještani i korisnici Knjižnice dijele oduševljenje preobrazbom prostora, Čitaonicu rado razgledaju, prvi korisnici ju i aktivno koriste…Zadovoljni i oni i osoblje!

I ovom prigodom osoblje zahvaljuje Ministarstvu kulture RH koje je prepoznalo potrebu i ideju investicijskog programa te osiguralo 300.000,00kn za ovaj projekt, kao i osnivaču Knjižnice, Općini Čepin, koja je projekt podržala i proširila investirajući još oko 350.000,00kn.

                                               Neki žele da se dogodi,

drugi bi rado da se dogodi,

a neki OSTVARUJU.

                                                               (Michael Jordan)

Najčitanije

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

Predstava “Baka ima dečka” u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka

[FOTO] Održano još jedno Čepinsko Čijalo

Čepinsko Čijalo vraća u život stari običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz

[NAJAVA] 22. Čepinsko čijalo

Manifestacija koja 22. godine opstaje pokušavajući spasiti od zaborava tradicijske običaje – čijanje perja. Ekipa, koja je ove godine...

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam