Logo

X

Otvorena mreža Čepin – besplatan internet

<p>Općina Čepin je pokrenula projekt besplatnog pristupa internet mreži i spajanje na ‘Otvorenu mrežu’ (www.otvorenamreza.org). To znači otvoren pristup internetu i novim tehnologijama, bolje i jače povezivanje ljudi u lokalnoj zajednici, dijeljenje informacije i znanja među ljudima, omogućavanje napretka lokalne zajednice kroz međusobnu suradnju.</p>

Ovim projektom čiju opremu i izvođenje financira općina Čepin će se omogućiti mještanima općine Čepin, gostima i svima koji to žele da se sa svojim uređajima koji imaju wireless (bežičnu) karticu kao što su laptopi, mobiteli, tableti i kućne bežične kartice, besplatno spoje na signal koji će omogućavati više ‘Hot spot’ točaka u općini Čepin, a za početak prva i najjača hotspot točka na lokaciji DVD Čepin.

Osim toga Čepin će postati i dio regionalnog projekta ‘Otvorena mreža’ te se bežičnim linkovima spojiti s Osijekom i Đakovom‘ – rekao je donačelnik općine Čepin Ivan Žeravica.

Brzina pristupa i korištenja servisa na ovoj mreži će biti daleko veća od ‘prosječne’ ADSL brzine, a ista će ovisiti naravno i o broju istovremeno spojenih korisnika.

Prenosimo s Cepin.hr

VIŠE IZ KATEGORIJE Gospodarstvo

[FOTO] Otvoren 11. Farm show

Na Sportskom aerodromu u Čepinu pokraj Osijeka se ovoga vikenda (7. do 9. lipnja) održava 11. po redu Farm Show.

[FOTO] Otvaranje ekskluzivnog tattoo studija “Anubis” u Čepinu: Novi početak nakon 20 godina u Osijeku

Žvaki je rekao ovako više ne ide… Nakon dvije dekade iza sebe, Tattoo studio Anubis, jedan od najpoznatijih u Osijeku,

Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja

Od danas je otvoreno 16 javnih poziva za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Osječko-baranjske županije. Skupština Osječko-baranjske...

Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom

Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u