Logo

X

Osječanin Marin Županović prvak Hrvatske u paraatletici

Zlatnu medalju u bacanju koplja na pojedinačnom državnom prvenstvu u paraatletici osvojio je na nedavno održanom 'Croatia Open 2023' u Puli

Na nedavno održanom paraatletskom natjecanju ‘Cro Open 2023’ u Puli, sudjelovalo je više od 140 natjecatelja iz devet država, a već prvog dana natjecanja, zlatna medalja u koplju, u kategoriji f54, otišla je u ruke Osječanina Marina Županovića, paraatletičara iz Atletskog kluba Slavonija Žito, koji je prvi puta nastupio za svoj klub, koji je nedavno postao pridruženi član Hasosi-a.

Dan poslije, iako je samo išao ”isprobati” baciti i kuglu, osvojio je broncu i u kugli za istu kategoriju, pokazujući nevjerojatan nivo ustrajnosti i predanosti. Ovaj uspjeh dokazuje da su žene i muškarci s invaliditetom u mogućnosti postići sjajne sportske uspjehe, ali i da se odlični rezultati ne dobivaju preko noći, već kroz trud, rad i neprestanu predanost.

Marin je osječki sportaš koji je cijeli život pokazivao nevjerojatnu hrabrost i talent kroz nizanje visokih sportskih rezultata od motociklizma pa sada i do paraatletike.

Njegova priča predstavlja inspiraciju za sve ljude koji se bore s teškoćama i izazovima. Kao i mnogi drugi sportaši s invaliditetom, Marin se suočio s mnogim preprekama na svom putu. No, izabrao je da ne odustane i da se bori za svoje snove. Uz podršku svog trenera Zorana Tadića i Krešimira Dumančića, uspio je postati jedan od boljih paraatletičara u Hrvatskoj.

Zahvaljujem se svom klubu, savezu, Gradu Osijeku, organizatorima i sponzorima na podršci i omogućavanju ovog natjecanja. Bez njihove pomoći, ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Ove medalje nisam osvojio samo za sebe, već i za sve ljude s invaliditetom koji se suočavaju s preprekama u svom životu.” – izjavio je Marin, koji će za dva tjedna nastupiti u talijanskom gradu Jesolu gdje će pokušati ”prebaciti” trenutno postojeći rezultat.

Najčitanije

Plesne radionice u Suncu

Ljubav je na selu

VIŠE IZ KATEGORIJE Sport

Fit Gym u Čepinu, vrhunski fitness centar s opuštajućim wellness sadržajem

U Čepinu je nedavno otvoren novi vrhunsko opremljeni fitness centar – Fit Gym! A poseban je što u sklopu fitnessa

Čepinčanka Patricija Kladarić uspješna sportašica u AK Slavonija Žito

15-godišnjakinja čepičanka Patricija Kladarić već 5 godina trenira atletiku u Atletskom klubu Slavonija-Žito. Osvajačica je brojnih medalja, a...

FOTO novi fitness i Wellness oaza u Čepinu – FIT GYM

Ulaskom na osječku 129 u Čepinu kod naše poznate Autopraonice ugledat ćete novu zgradu u kojoj će vas odmah na

Plazma Sportske igre mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su natjecateljsko-edukativnim programima u Osječko- baranjskoj županiji u Čepinu, u sklopu...