Logo

X

Obilježili smo Noć knjige 2014.

<p>U srijedu, 23. travnja, po treći put u Hrvatskoj, a drugi put u našoj knjižnici, održana je manifestacija Noć knjige kojom promoviramo vrijednosti knjiga i čitanja povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja).</p>

Dvosatni programski dio matineje (dnevni program za djecu) uključivao je prezentaciju interaktivnih priča Ivane Brlić-Mažuranić i radionicu „Pričosvijet“. U prvom su programu sudjelovali učenici trećih razreda OŠ Miroslava Krleže. Pogledali su interaktivnu priču „Kako je Potjeh tražio istinu“, odigrali istoimene igrice i pogledali crtani film „Šuma Striborova“. U radionici „Pričosvijet“ sudjelovali su učenici viših razreda OŠ Vladimir Nazor i uz pomoć inspirativnih karata izmišljali priče. Bili su kreativni, zanimljivi i duhoviti. Radovalo bi nas kad bi iz ove skupine poniknuo neki pisac…

Uslijedio je glazbeno-plesni performance ‘Facebook uživo!’ udruge „Pozitivni i sretni“ pod vodstvom Marijana Jovičića. Djeca su se predstavila, pjevala, svirala na raznim instrumentima i plesala. Pokazali su kako se na kvalitetan način provodi slobodno vrijeme i širi pozitivna mladalačka energija. Kao popratni događaj glazbeno-scenskom programu postavljena je izložba građe o glazbi i plesu iz našeg fonda, istovremeno i kao pozivnica na korištenje iste.

Našim smo sadašnjim i budućim korisnicima omogućili tijekom jednog sata besplatan upis u knjižnicu. Ovu je mogućnost iskoristilo 70-ak djece i odraslih. Posebno se radujemo korisnicima koji se prvi put upisuju u knjižnicu jer smatramo da veći postotak stanovništva treba koristiti usluge mjesne knjižnice od sadašnjeg stanja. Nadamo se da će biti zadovoljni našim službama i uslugama.

Kruna našeg programa je bio jednosatni koncert glazbene udruge „Preludij“ – tamburaškog orkestra pod vodstvom Ivana Draženovića i zbora pod ravnanjem Mateje Tomas. Bio je to vrhunski glazbeni doživljaj za sve nas u publici. Uživali smo u izvedbi:  Valcera no.2 D. Šostakoviča, potpurija pjesama grupe ABBA, glazbe iz filmova : Redovnice nastupaju, Dobar loš zao, Most na rijeci Kwaii, Titanic, Sedmorica veličanstvenih, Top gun… te drugih popularnih djela klasične i zabavne glazbe.

Veselimo se i daljnjoj suradnji s ovim Udrugama koje će svojim glazbeno-scenskim nastupima obogatiti naše književno-umjetničke programe. Ponosimo se njihovim marljivim radom!

Zahvaljujemo svim suradnicima i gostima koji su svojim zalaganjem i sudjelovanjem u programu obogatili manifestaciju Noć knjige u Čepinu. Hvala našim korisnicima i posjetiteljima koji podržavaju naš rad, trud i nastojanja da ljubav prema knjizi i čitanju prenesemo na zajednicu.

Jedna Noć knjige je za nama, a već polagano promišljamo što bi mogli pripremiti dogodine?! Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji ovdje.

Najčitanije

Sveti Nikola u Čepinu

FOTO Trčanjem do zdravlja

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...