Logo

X

Obilježili smo Noć knjige 2014.

<p>U srijedu, 23. travnja, po treći put u Hrvatskoj, a drugi put u našoj knjižnici, održana je manifestacija Noć knjige kojom promoviramo vrijednosti knjiga i čitanja povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja).</p>

Dvosatni programski dio matineje (dnevni program za djecu) uključivao je prezentaciju interaktivnih priča Ivane Brlić-Mažuranić i radionicu „Pričosvijet“. U prvom su programu sudjelovali učenici trećih razreda OŠ Miroslava Krleže. Pogledali su interaktivnu priču „Kako je Potjeh tražio istinu“, odigrali istoimene igrice i pogledali crtani film „Šuma Striborova“. U radionici „Pričosvijet“ sudjelovali su učenici viših razreda OŠ Vladimir Nazor i uz pomoć inspirativnih karata izmišljali priče. Bili su kreativni, zanimljivi i duhoviti. Radovalo bi nas kad bi iz ove skupine poniknuo neki pisac…

Uslijedio je glazbeno-plesni performance ‘Facebook uživo!’ udruge „Pozitivni i sretni“ pod vodstvom Marijana Jovičića. Djeca su se predstavila, pjevala, svirala na raznim instrumentima i plesala. Pokazali su kako se na kvalitetan način provodi slobodno vrijeme i širi pozitivna mladalačka energija. Kao popratni događaj glazbeno-scenskom programu postavljena je izložba građe o glazbi i plesu iz našeg fonda, istovremeno i kao pozivnica na korištenje iste.

Našim smo sadašnjim i budućim korisnicima omogućili tijekom jednog sata besplatan upis u knjižnicu. Ovu je mogućnost iskoristilo 70-ak djece i odraslih. Posebno se radujemo korisnicima koji se prvi put upisuju u knjižnicu jer smatramo da veći postotak stanovništva treba koristiti usluge mjesne knjižnice od sadašnjeg stanja. Nadamo se da će biti zadovoljni našim službama i uslugama.

Kruna našeg programa je bio jednosatni koncert glazbene udruge „Preludij“ – tamburaškog orkestra pod vodstvom Ivana Draženovića i zbora pod ravnanjem Mateje Tomas. Bio je to vrhunski glazbeni doživljaj za sve nas u publici. Uživali smo u izvedbi:  Valcera no.2 D. Šostakoviča, potpurija pjesama grupe ABBA, glazbe iz filmova : Redovnice nastupaju, Dobar loš zao, Most na rijeci Kwaii, Titanic, Sedmorica veličanstvenih, Top gun… te drugih popularnih djela klasične i zabavne glazbe.

Veselimo se i daljnjoj suradnji s ovim Udrugama koje će svojim glazbeno-scenskim nastupima obogatiti naše književno-umjetničke programe. Ponosimo se njihovim marljivim radom!

Zahvaljujemo svim suradnicima i gostima koji su svojim zalaganjem i sudjelovanjem u programu obogatili manifestaciju Noć knjige u Čepinu. Hvala našim korisnicima i posjetiteljima koji podržavaju naš rad, trud i nastojanja da ljubav prema knjizi i čitanju prenesemo na zajednicu.

Jedna Noć knjige je za nama, a već polagano promišljamo što bi mogli pripremiti dogodine?! Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji ovdje.

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Dolazi nam večer koja će obasjati Osijek poput zvijezda na vedrom nebu. U toplini proljetnog sutona, Turistička zajednica Osječko –

Predstava “Baka ima dečka” u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka

[FOTO] Održano još jedno Čepinsko Čijalo

Čepinsko Čijalo vraća u život stari običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz

[NAJAVA] 22. Čepinsko čijalo

Manifestacija koja 22. godine opstaje pokušavajući spasiti od zaborava tradicijske običaje – čijanje perja. Ekipa, koja je ove godine...