Logo

X

Noć knjige u knjižnici Čepin

<p>Pred nama je Noć knjige 2015., manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi afirmirali kulturu čitanja, potaknuli razgovor o literaturi, podigli svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu. Noć knjige 2015. održat će se u <strong>četvrtak, 23. travnja 2015. godine.</strong></p>

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info. Program obilježavanja Noći knjige 2015. podržava i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Knjižnica Čepin treću godinu zaredom sudjeluje u ovoj manifestaciji, a program će se odvijati od 13:00 do 22:00 sata.

‘Otvarajući svoja vrata korisnicima u 13:00 sati započinjemo i Spoj s knjigom naslijepo: dočekat će ih poklon knjige iznenađenja koje će biti omotane, a samo citat ili kratak sažetak bit će putokaz o čemu bi se moglo raditi, na temelju čega će korisnici izabrati knjigu za sebe.

U suradnji s udrugom Terra Podraviana iz Koprivnice u 14:00 sati pripremamo pjesnički susret i dječju likovnu radionicu „Čemu služe stvari?“. Našoj će djeci bit predstavljena istoimena knjiga dječje poezije Ivane Kranželić, koja će voditi i likovnu radionicu prema temi pjesme koja je ostavila najveći dojam na djecu ili je likovno poticajna. Djeca će svoje radove odmah i izložiti u Knjižnici gdje će ih javnost moći razgledati do kraja travnja.

U 17:00 sati u suradnji sa Stambenom zajednicom ‘Breza’ iz Čepinskih Martinaca organiziramo radionicu izrade unikatnih svijeća za odrasle. Svijeće će biti izložene u Knjižnici do kraja travnja. Prijavite se na vrijeme jer je broj mjesta ograničen!

Od 18:00 do 19:00 sati našim mještanima omogućavamo besplatan upis u Knjižnicu. Ove su akcije uvijek dobro posjećene pa i ove godine očekujemo kolonu zainteresiranih.

Nakon završetka rada Posudbenog odjela, slijedi pola sata razonode i uživanja u glazbi. Od 19:15 do 19:45 zabavljat će nas članovi Udruge „Pozitivni i sretni“ koncertom „Glazba kroz vrijeme“. Podržite našu djecu u što većem broju!

Od 20:00 sati imate prigode saznati sve o našem Čitateljskom klubu kojeg smo osnovali ove godine i čija druženja su iz mjeseca u mjesec sve ljepša, sadržajnija i kvalitetnija. Pridružite nam se, upoznajte mlade članice, ali i zaposlene majke koje, unatoč brojnim obavezama, ipak pronalaze vremena za čitanje, a svoja čitateljska iskustva žele podijeliti s istomišljenicima. Veseli nas što nam se pridružio i jedan odvažni muškarac te su tako naša druženja duhovita, zanimljiva, inspirativna. Bit će veselo!’ – izjavila je voditeljica knjižnice Marija Čačić

Obilježimo zajedno Noć knjige na najbolji način, pokažimo kako čepinska sredina cijeni kulturu, knjige i čitanje te tu ljubav prenosimo na naše najmlađe kako bi odrastali uz knjigu te tako postali vrijedni nositelji našeg društva.

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...