Logo

X

Noć knjige u knjižnici Čepin

<p>Pred nama je Noć knjige 2015., manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi afirmirali kulturu čitanja, potaknuli razgovor o literaturi, podigli svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu. Noć knjige 2015. održat će se u <strong>četvrtak, 23. travnja 2015. godine.</strong></p>

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info. Program obilježavanja Noći knjige 2015. podržava i Odjel za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Knjižnica Čepin treću godinu zaredom sudjeluje u ovoj manifestaciji, a program će se odvijati od 13:00 do 22:00 sata.

‘Otvarajući svoja vrata korisnicima u 13:00 sati započinjemo i Spoj s knjigom naslijepo: dočekat će ih poklon knjige iznenađenja koje će biti omotane, a samo citat ili kratak sažetak bit će putokaz o čemu bi se moglo raditi, na temelju čega će korisnici izabrati knjigu za sebe.

U suradnji s udrugom Terra Podraviana iz Koprivnice u 14:00 sati pripremamo pjesnički susret i dječju likovnu radionicu „Čemu služe stvari?“. Našoj će djeci bit predstavljena istoimena knjiga dječje poezije Ivane Kranželić, koja će voditi i likovnu radionicu prema temi pjesme koja je ostavila najveći dojam na djecu ili je likovno poticajna. Djeca će svoje radove odmah i izložiti u Knjižnici gdje će ih javnost moći razgledati do kraja travnja.

U 17:00 sati u suradnji sa Stambenom zajednicom ‘Breza’ iz Čepinskih Martinaca organiziramo radionicu izrade unikatnih svijeća za odrasle. Svijeće će biti izložene u Knjižnici do kraja travnja. Prijavite se na vrijeme jer je broj mjesta ograničen!

Od 18:00 do 19:00 sati našim mještanima omogućavamo besplatan upis u Knjižnicu. Ove su akcije uvijek dobro posjećene pa i ove godine očekujemo kolonu zainteresiranih.

Nakon završetka rada Posudbenog odjela, slijedi pola sata razonode i uživanja u glazbi. Od 19:15 do 19:45 zabavljat će nas članovi Udruge „Pozitivni i sretni“ koncertom „Glazba kroz vrijeme“. Podržite našu djecu u što većem broju!

Od 20:00 sati imate prigode saznati sve o našem Čitateljskom klubu kojeg smo osnovali ove godine i čija druženja su iz mjeseca u mjesec sve ljepša, sadržajnija i kvalitetnija. Pridružite nam se, upoznajte mlade članice, ali i zaposlene majke koje, unatoč brojnim obavezama, ipak pronalaze vremena za čitanje, a svoja čitateljska iskustva žele podijeliti s istomišljenicima. Veseli nas što nam se pridružio i jedan odvažni muškarac te su tako naša druženja duhovita, zanimljiva, inspirativna. Bit će veselo!’ – izjavila je voditeljica knjižnice Marija Čačić

Obilježimo zajedno Noć knjige na najbolji način, pokažimo kako čepinska sredina cijeni kulturu, knjige i čitanje te tu ljubav prenosimo na naše najmlađe kako bi odrastali uz knjigu te tako postali vrijedni nositelji našeg društva.

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Dolazi nam večer koja će obasjati Osijek poput zvijezda na vedrom nebu. U toplini proljetnog sutona, Turistička zajednica Osječko –

Predstava “Baka ima dečka” u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka

[FOTO] Održano još jedno Čepinsko Čijalo

Čepinsko Čijalo vraća u život stari običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz

[NAJAVA] 22. Čepinsko čijalo

Manifestacija koja 22. godine opstaje pokušavajući spasiti od zaborava tradicijske običaje – čijanje perja. Ekipa, koja je ove godine...