Logo

X

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

Dobrodošli na (G)Astro Večer - jedinstveni događaj koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz svemir pod zvjezdanim nebom!

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom “(G)Astro Večer”.

Dobrodošli na (G)Astro Večer – jedinstveni događaj koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz svemir pod zvjezdanim nebom!

Gastro iskustvo: Uživat ćete u tradicionalnim specijalitetima pripremljenim s ljubavlju, a koji su inspirirani svemirom. Kulinarske kreacije zadovoljit će i najzahtjevnija nepca. Spremite se na kulinarsko putovanje kroz zvijezde!

Astronomsko otkrivanje: Za mlađe posjetitelje od i sve one koji se osjećaju mlado u srcu, od 16h do 18h organiziraju se razne kreativne radionice! Očekuje vas prilika da naučite kako gledati kroz teleskop, izradite svoj solarni sustav, sudjelujete u raznim astronomskim aktivnostima i još mnogo toga!

(G)Astro kviz: Vrijeme je za malo zabave i testiranje vašeg općeg znanja sa podpitanjima o svemiru!Sudjelujte u našem uzbudljivom kvizu, a za najbolje ekipe su osigurane bogate nagrade! Kviz počinje u 19:00h. Prijave za kviz će biti otvorene online, ali i na licu mjesta.

Predavanje “Što astronauti jedu u svemiru?”: Predavač Goran Nikolašević, je vrhunski stručnjak u području astronautike i svemirskih tehnologija, te predsjednik Udruge za astronautiku i svemirske tehnologije. Sa dugogodišnjim iskustvom u zrakoplovstvu i radom u kontroli letenja od 1986. godine Goran Nikolašević je stekao duboko razumijevanje svemirskih misija i izazova s kojima se susreću astronauti. Predavanje počinje u 20:30h.

Perzeidi – Kiša meteora: Na kraju večeri, kada padne mrak, svi će se okupiti na dekicama i zajedno pod zvjezdanim nebom uživati u čaroliji kiše meteora (Perzeida). Doživite neponovljiv trenutak koji vas može ostaviti bez daha!

Spoj gastronomije i astronomije nikada nije bio ovako intrigantan, stoga pozovite svoje prijatelje i obitelj da se pridruže ovoj spektakularnoj večeri pod zvjezdanim nebom.

Facebook događaj: www.facebook.com

Najčitanije

FOTO Trčanjem do zdravlja

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s

Udruga “Aktiv-Os” Čepin predstavila početak svoga rada

Razvojna sportska akademija „Aktiv-Os“ Čepin je započela s radom na području Čepina s projektom sportske školice. Projekt je osmišljen za

Održano 4. Ljeto tehnike u Čepinu

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji s Općinom Čepin, Osnovnom školom Miroslava Krleže iz Čepina i Osnovnom...

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u