Logo

X

KUKURUZIJADA U ČEPINSKIM MARTINCIMA

<p>KUD Čepinski Martinci već tradicionalno  organizira 06.08.2016. od 18:00 sati „KUKURUZIJADU“ UZ FINANCIJSKU I ORGANIZACIJSKU POTPORU OPĆINE ČEPIN.</p>

Manifestacija je to koja se odvija na otvorenom u samom središtu mjesta, glavni „glumac“ manifestacije je kukuruz, posjetiteljima se potpuno besplatno daruje degustacija kuhanog, pečenog kukuruza, proja, raznih kolača, kruhova, peciva, žganaca, kokica i svega što se može i zamisliti napraviti od kukuruznog brašna i kukuruza. Na taj način željeli smo privući veći broj posjetitelja, i upoznati ih s Čepinskim Martincima, kao i radom KUD-a. To se pokazalo dobrom odlukom jer evo iz godine u godinu ova manifestacija privlači sve više ljudi (prošle godine bilo je preko 1000 posjetitelja, što je jako velik broj za mjesto koje broji oko 650 žitelja). U gastronomskom dijelu može se uživati i u šaranu u rašljama, kobasicama, langošicama te domaćem grahu.

Za najmlađe tu će biti eko vrtuljak u košarama za kukuruz, te drvene puške na zrno kukuruza koje su u potpunost oduševile djecu prošle godine, jer su bili iznenađeni kako se dobro može zabaviti sa tako jednostavnom igračkom za koju ima municije na pretek.

U folklornom dijelu manifestacije koja počinje od 19.00 sati ove godine u goste nam dolaze
–    KUD Leopold, Osijek
–    KUD Donja Kupčina, Donja Kupčina
–    Semeljačke snaše
–    Gajdaši i samičari Kud-a Gorjanac, Gorjani
–    MKD Braća Miladinovci, Osijek

U zabavnom dijelu nakon folklornog programa (oko 20.30) za sve posjetitelje sviraju Tamburaški sastav KRISTALI.

Kukuruzijada u Čepinskim Martincima

<p>Kud Čepinski Martinci i ove godine već tradicionalno organizira <strong>Kukuruzijadu</strong>, manifestacija je to koja uz folklorne nastupe nudi i bogatu gastro ponudu. Uz proje, kuhani i pečeni kukuruz, kokice, kukuruzne kruhove, razne kolače ponudit ćemo i domaći grah s kobasicom, šarana u rašljama…</p>

Manifestacija je u subotu 17.08.2013. s početkom od 18:00 sati mimohodom učesnika folklornog dijela:

KUU SELJAČKA SLOGA , GRABERJE
KUD STUBICA, DONJA STUBICA
KUD PODGORAČANI, PODGORAČ
VUKOVARSKE GOLUBICE
ZAVIČAJNA UDRUGA LIČANA GACKA, BIZOVAC
BEĆARINE, ĐAKOVO

Stoga pozivamo vas dođite, uživajte u folklornom programu, delicijama od kukuruza, družite se s nama i Tamburaškim sastavom Žitna polja do dugo u noć.

Dobro došli!!

Dubravka Sudar

Kukuruzijada u Čepinskim Martincima

Općinski načelnik Dražen Arnold je ovom prigodom naglasio kako Čepinski Martinci vjerno dočaravaju ovu tradiciju ali i žive po njoj te se trude održati duh slavonskog sela. Iz toga razloga KUD Čepinski Martinci su dobili zahvalnicu za najpredaniji rad protekle godine. Općina Čepin podržava ovakve manifestacije i svakako želi da se iste održavaju svake godine i da svake godine budu još bolje i bogatije rekao je Dražen Arnold.

Za zabavnu atmosferu se pobrinuo odličan tamburaški sastav ‘Žitna polja’, a kako i samo ime manifestacije kaže na meniju će se naći kuhani i pečeni kukuruz i ostala jela od kukuruza. Gosti na ovogodišnjoj kukuruzijadi bili su:

Dječja skupina KUD-a Čepinski Martinci
Bijela golubica, Vukovar
Bocanjevački pajdaši
HKUD Branko Herceg, Erdut
KUD Šokadija Batrina
KUD Ravnica Habjanovci

Kukuruzijada u Čepinskim Martincima

KUD ‘Čepinski Martinci’ predstavio se koreografijom koju će otplesati na  nadolazećem gostovanju u Svetom Martinu na Muri 15.08. 2010.
 
Ovom Prilikom, KUD je nastojao napraviti manifestaciju koja će biti prirodna, spontana, tradicionalna, koja će privući sve generacije, starije koji će se prisjećati djetinjstva uz mirise kuhanog kukuruza i mlade koji će doživjeti Kukuruzijadu za sjećanje. Odgovorno mogu utvrditi da smo u tome i uspjeli!

Dubravka Sudar
Predsjednica KUD-a
Čepinski Martinci

 

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

[FOTO] Trideset i jedna godina Općine Čepin

Općina Čepin obilježila je proteklog vikenda 31 godinu postojanja. Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim...