Logo

X

Još je jedna Noć knjige iza nas…

<p>Knjižnica Centra za kulturu Čepin je Noć knjige obilježila <strong>na Dan hrvatske knjige</strong>, <strong>u petak, 22. travnja</strong>, dan <strong>uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava</strong>. Ove se godine manifestacija održala u 223 mjesta diljem Hrvatske. Čak 513 sudionika pripremilo je više od 1000 programa i prodajnih akcija i pogodnosti…a i naša je Knjižnica jedna „kap“ koja čini taj „slap“ …</p>

Započeli su već u 13:00 sati književnim susretom sa Snježanom Babić Višnjić , dobitnicom nagrade „Grigor Vitez“ za 2015. godinu, za književni tekst za djecuKrugovi na vodi“. Već je 2013. dobila nagradu „Mato Lovak“ za najbolji roman za mladež ‘Mali krapinski pračovjek Babu’. Susretu su prisustvovali učenici OŠ Miroslava Krleže u pratnji knjižničarke Nikoline Pejić i učiteljice Viktorije Baranjec. Djeca su književnici postavljala brojna pitanja pa se susret odužio i više od planiranog.

Od 15:00 do 18:00 sati proveli su dvije akcije:

1.) Akciju besplatnog upisa, što su iskoristile 53 osobe, od kojih se 16 prvi puta učlanilo.
2.) Prodajni sajam otpisanih knjiga – koji će trajati još do petka, 29. travnja. Prilika je to kupiti dobro očuvanu knjigu za svega 10,00 kuna!

Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici od prvog objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić. Tim su povodom priredili izložbu koju je moguće pogledati do petka, 29. travnja.

Program je završio „Pozitivnim vibracijama“ Centra za djecu i mlade Pozitivni i sretni Čepin. Kolažnim je programom kroz glazbu, ples i dramske igrokaze oživjela pisana riječ u hramu knjige, našoj lijepo obnovljenoj Knjižnici. Dramska je sekcija izvele dva igrokaza: „Miš u knjižnici“ i „Od korice do police“. Čitaonica je „zavibrirala“, a pozitivne su se vibracije prenijele na publiku. Kako je posjetitelja svake godine sve više, prostor je, nažalost, bio premalen za sve koji su htjeli pogledati nastup naše darovite djece.

Iz Knjižnice zahvaljuju svim sudionicima u programu i posjetiteljima, promišljajući već sada o programu za narednu Noć knjige.

Više na czk-cepin.hr

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...