Logo

X

Izviđački odred ‘Suncokret’ Čepin na županijskoj izviđačkoj akciji na Zidinama

<p>Izviđači Osječko baranjske županije, okupljeni u Županijski savez organizirali su proteklog vikenda u Čepinu svoje jesensko okupljanje koje su iskoristili za stjecanje novih znanja, vještina i iskustava.</p>

Na lokaciji zidina srednjevjekovne gradine Korogvar i uz gostoprimstvo Udruge branitelja, preko stotinu izviđača  iz Odreda izviđača ‘Suncokret’ iz Čepina i Udruge izviđača ‘Slavonski hrast’ iz Osijeka cijeli su dan proveli u ugodnom i nadasve korisnom druženju. Izvršni organizator i domaćin aktivnosti bio je Odred izviđača ‘Suncokret’, a programski dio proveli su izviđački instruktori Udruge izviđača ‘Slavonski hrast’. Programske aktivnosti obuhvatile su sadržaje projekta koji se pod nazivom ‘Izviđačka učionica u prirodi’ provodi tijekom cijele godine. Ovo je okupljanje ujedno bila i prigoda da mladi izviđači Odreda ‘Suncokret’ svečano polože Izviđački zavjet.

Izviđači i planinke:
1. Lana Nađ
2. Kruno Balaš
3. Katarina Bek
4. Mija Cvančić
5. David Simić
6. Dora Tadić
7. Danijel Vasiljević

svatko od njih  je pred izviđačkom i državnom zastavom izgovorio riječi Zavjeta, poljubio zastavu i potpisao izjavu Zavjeta pred starješinom odreda bratom Ivicom Bekom, nakon čega mu je tajnik odreda sestra Marina Nađ stavila izviđačku maramu.
Prigodnim riječima u ime Međunarodne organizacije izviđačkog pokreta, Saveza izviđača Hrvatske, Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije i Odreda izviđača „Suncokret“ Čepin, čestitke su im uputili tajnik Odreda izviđača „Suncokret“ Čepin sestra Marina Nađ i dopredsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske Županije brat Dalibor Frečko – Frele. Ovi članovi su od danas Zavjetni članovi koji su se obvezali živjeti i raditi po izviđačkim zakonima i svoje marame trajno čuvati.

Zavjetni članovi su pažljivo odabrani između svih članova odreda, a u posljednjih 12 mjeseci svojim su radom, poslušnošću, upornošću i nesebičnošću dokazali  da to i zaslužuju. Znaju na što ih obvezuju izviđački Zakoni i žele krenuti u osnivanje novih izviđačkih jedinica. Polaganje Zavjeta promatrali su ostali izviđači Osijeka, Bilja i Čepina.

Posebno treba istaknuti angažiranje odraslih članova i roditelja, pod vodstvom Ivice Beka, starješine Odreda ‘Suncokret’, koji su u ulozi volontera omogućili siguran i ugodan boravak djece u prirodi i pripremu ukusnog ručka. Unutarnju sigurnost odreda u pokretu biciklima, za vrijeme aktivnosti izviđača i planinki na terenu  vršili su članovi uprave oba odreda i roditelji članova, a poslove vanjske sigurnosti besprijekorno su ostvarili  radnici MUP-a RH POLICIJSKE POSTAJE ČEPIN. Nitko od 99 sudionika ove važne akcije nije bolestan, povrijeđen, a od nezgoda bilježimo probušene gume na dva bicikla.

Ova je aktivnost bila još jedna potvrda dobre suradnje izviđačkih udruga koje su okupljene u Savezu izviđača Osječko-baranjske županije i jednako tako dobre suradnje i potpore lokalne zajednice, u ovom slučaju Općine Čepin. Današnju županijsku izviđačku akciju posjetio je načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac koji je donirao sok za sve sudionike.  Nekad je i sam bio član Odreda izviđača ‘Slavonski hrast’ Osijek, a danas je na čelu općine u kojoj djeluje naš Odred izviđača ‘Suncokret’ Čepin. On nije prestao voljeti izviđačku organizaciju što je više puta pokazao i dokazao u posljednjih godinu dana. Trosatno druženje izviđača sa načelnikom općine i razgovori između izviđačkih starješina i njega bili su svakako konstruktivni i znamo da će plodno rezultirati.

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

[FOTO] Trideset i jedna godina Općine Čepin

Općina Čepin obilježila je proteklog vikenda 31 godinu postojanja. Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim...