Logo

X

Imigranti stigli u Čepin – kapaciteti su gotovo puni

<p>Kako smo jučer pisali, iznenadnom najavom općinskoj upravi je javljeno da se na lokaciji bivšeg Doma za psihički bolesne odrasle osobe Osijek u blizini Dvorca Adamović mora sve pripremiti za prihvat imigranata. Sazvan je hitan sastanak stožera za zaštitu i spašavanje općine Čepin a kratko nakon toga i stožera za zaštitu i spašavanje Osječko-Baranjske županije.</p>

Utvrdile su se sve relevantne činjenice te su se aktivirale sve službe koje su potrebne kako bi se sve moglo pri’pripremiti za prihvat imigranata na području Čepina.

Kako doznajemo na terenu, u 11:10 sati je registrirano više od 480 imigranata koji dolaze iz pravca Batine. Kapaciteti u Čepinu su gotovo puni. Podiže se još nekoliko velikih bijelih šatora crvenog križa kao dodatni kapaciteti no kako je stanje na terenu, gotovo je sigurno da to neće biti dovoljno.

Atmosfera u Čepinu je mirna, niti jedan incident se nije dogodio, imigranti dolaze u policijskim kombijima, smještaju se u šatore, odlaze na registraciju, liječnici saniraju povrede i pružaju pomoć onima kojima je potrebno, a crveni križ im daje vodu i hranu. Imigranti se u razgovoru s policijom zahvaljuju na srdačnom dočeku i smještaju. Većina imigranata su mladi ljudi (većinom muškarci) te mlade žene i djeca. Djeca se bezbrižno igraju na livadi većina odraslih odmara u šatorima ili u zgradi.

Bitno je za naglasiti da policija neprekidno osigurava cijelo područje a imigrantima nije dopušteno izlaziti iz prostora u kojem se nalaze. Kako doznajemo od načelnika općine Čepin, pozvane su HEP službe kako bi postavile dodatnu rasvjetu na lokaciji oko lovačkog doma u Čepinu kako bi se povaćala vidljivost na tom prostoru.

Ono što je zabrinjavajuće jest da će se kapaciteti brzo popuniti, a tada će vjerojatno trebati tražiti alternativne lokacije ili proširivati postojeće kapaciteta što ostaje da vidimo u narednom vremenu.

Izvještavati ćemo i dalje kako budemo imali informacije.

Više fotografija na OsijekNews.hr

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku,

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

[FOTO] Trideset i jedna godina Općine Čepin

Općina Čepin obilježila je proteklog vikenda 31 godinu postojanja. Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim...