Logo

X

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

372 mačke iz 17 europskih zemalja u utrci za ugledno priznanje! Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Mijau!

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s vlasnicima i vode pravi “slatki život”.  Potaknut velikim interesom mačjih fanova, Klub ljubitelja mačaka Felis Croatia u suradnji s TZ-om grada Karlovca, Gradom Karlovcem i Zorinim domom ove godine organizira 23. i 24. rujna, od 10 do 18 h, WCF Svjetsku izložbu mačaka na Ekonomsko – turističkoj školi, Kurelčeva 2 u Karlovcu.

Nakon već održanih sedam Međunarodnih izložbi, entuzijastičnoj ekipi Felis Croatia ovo je prvo WCF Svjetsko natjecanje. Posjetitelji će vidjeti čak 17 mačjih svjetskih prvaka i 4 svjetska premiera. Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Pod budnim okom deset međunarodnih sudaca odabrat će se one najbolje, uz atraktivan program i mnoštvo sadržaja za posjetitelje. U sklopu spomenute izložbe, u petak, 22.9.2023 u 20:00h, organizira se seminar jedne od vodećih genetičarki u mačjem svijetu, Leslie A. Lyons na temu: Ekstremi u uzgoju, po cijeni od 35 EUR za sve suce, uzgajivače te ostale zainteresirane osobe, neovisno kojem Udruženju pripadaju.

Udruga Felis Croatia osim što radi s pasminskim mačkama, isto tako podržava i zbrinjavanje te brigu o napuštenim mačkama. Zato će se na izložbi u Karlovcu moći posjetiti i štand udruge Kitten Safe House, koja godišnje zbrine i udomi na stotine mačaka i mačića. Uz štand i prikupljanje donacija za Udrugu ista će izlagati nekada napuštene, a danas zbrinute mačiće, a s nekima se i natjecati. Posjetitelji će moći razgovarati s uzgajivačima i ostalim stručnjacima za mačke, kako bi više doznali o njihovom ponašanju, njezi i navikama.

Uz mačke, koje su ipak glavne zvijezde ove izložbe, pripremljen je i atraktivan program za posjetitelje: odabir najljepšeg mačića, najljepšeg kastrata i najljepše odrasle mačke. Oni koji razmišljaju o udomljenju napuštene mačke moći će porazgovarati s predstavnicima Udruge za zaštitu mačaka te preuzeti pripremljene brošure sa savjetima o izboru uzgajivača, pasmine ili udomljenja mačića, kao i one o pravilnoj prehrani i brizi malenih dlakavaca.

Najzanimljiviji dio izložbe je svakako Best in Show, na kojoj se među najljepšim mačkama izložbe biraju pobjednici i to oba dana s početkom u 16:30 h.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju i veterinarsko savjetovalište, prodaja igrački i opreme za mačke, no i jedna posebna atrakcija.  Višestruko nagrađivana i poznata fotografkinja Gordana Popović iz agencije Pet Almighty Photography, koja je nedavno osvojila 3 nagrade za fotografije maca, postavit će studio za fotkanje pa je ovo prilika za hvatanje uspomena i fotku s vašim četveronožnim ljubimcem. Ulaz na izložbu se plaća, 2 EUR djeca i 4 EUR odrasli, a ulaznice je moguće kupiti na ulazu u dvoranu.

Foto:  Gordana Popović, Pet Almighty Photography

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

Udruga “Aktiv-Os” Čepin predstavila početak svoga rada

Razvojna sportska akademija „Aktiv-Os“ Čepin je započela s radom na području Čepina s projektom sportske školice. Projekt je osmišljen za

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

Održano 4. Ljeto tehnike u Čepinu

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije u suradnji s Općinom Čepin, Osnovnom školom Miroslava Krleže iz Čepina i Osnovnom...

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u