Logo

X

FOTO Povratak vitezova u Korođvar

<p>U povijesnu utvrdu Korođvar, poznatu i pod nazivima ‘Zidine’, Korogyvar te Kolođvar, smještenu između Ivanovca i Čepina, ovog vikenda ponovno su se vratili vitezovi. </p>

Posjetitelji Korođvara proteklog petka mogli su razgledati srednjovjekovni sajam, sudjelovati u školi streličarstva i mačevanja, kušati srednjovjekovnu kuhinju i promatrati borbu za ruku kneginje. Posebna atrakcija bila je noćna bitka za utvrdu Korođvar koju su prilazali Red viteza Ružice grada iz Orahovice. 

Vitezovi su se u Korođvar vratili u sklopu završnice projekta ‘Razvoj biciklističke rute Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac’ te ujedno radi promocija povijesnog lokaliteta ove utvrde. Tim povodom, u poslijepodnevnim satima organizirana je i biciklijada od Osijeka do utvrde Korođvar. 

U sklopu projekta Razvoj biciklističke rute Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek organizira biciklijadu Osijek-Antunovac-Zidine Korogyvar.

Zidine je podignula obitelj Korođi na mjestu rimske utvrde, kako smatraju povjesničari oko 1250. godine, kao obranu od najezde Tatara.

Prenosimo s OsijekOnline.hr – (pogledajte fotografije)

Najčitanije

Baka Ema

FOTO 20. jubilarno Čepinsko čijalo

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

Predstava “Baka ima dečka” u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka

[FOTO] Održano još jedno Čepinsko Čijalo

Čepinsko Čijalo vraća u život stari običaj naših starih koji su se u hladne zimske dane okupljali i družili uz

[NAJAVA] 22. Čepinsko čijalo

Manifestacija koja 22. godine opstaje pokušavajući spasiti od zaborava tradicijske običaje – čijanje perja. Ekipa, koja je ove godine...

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam