Logo

X

FOTO Jesenske igre poletaraca u Čepinu

<p>Jesenske igre poletaraca su već tradicionalne igre Saveza izviđača Hrvatske. Organizirane su po regijama Hrvatske, regija Istok, regija Zapad, regija Sjever,  regija Jug, regija Centar, regija Zagreb. Ove godine, Čepinski odred – Suncokreti su imali čast da se igre za regiju Istok održavaju 01.10.2017. upravo u Čepinu. Tema ovogodišnjih igara su bili vitezovi i vile.</p>

Svijet je bio prepun čuda, svatko je nešto smatrao čudom, nekome je čudo bilo Kineski zid, nekome piramide a nekima su čuda bila druge vrijednosti, poput ljubavi, pomaganja, pjevanja itd. Čuda su se jako brzo proširila svijetom i polako zanemarivala, svijet se mijenjao i zaboravljao na ljudske vrijednosti – ČUDA. Sve to su promatrale vile i vještice i morale su udružiti svoje moći kako bi zaštitile čuda. Odlučile su zaštititi određena izviđačka čuda – STVARANJE, USAVRŠAVANJE, ISTRAŽIVANJE, PREŽIVLJAVANJE, GRAĐENJE, DOŽIVLJAVANJE, POMAGANJE, UČENJE, SUDJELOVANJE I OTKRIVANJE – kako bi ih izviđači uvijek mogli koristiti, i zato su stvorile vitezove čuvare koji su ta čuda čuvali. Kako bi poletarci pronašli čuda morali su riješiti određene zadatke da oslobode čaroliju i vitezovi im predaju čudo. Na 8 kontrolnih stanica u Čepinu, poletarci su prikupljali čuda u svoje knjižice.
    
Sudjelovalo je 10 odreda s poletarcima i voditeljima. OI „Vinkovci“ Vinkovci, OI „Iovallios“ Valpovo, OI „Klasje“ Đakovo, UI „Slavonski Hrast“ Osijek, OI „Suvara“ Otok, UKI „Jarmina“ Jarmina, OI „Jazavac“ Đakovo, IK „Javor“ Osijek, Odred izviđača „Laslovo“ koji je u osnivanju i naši „Suncokreti“. Na akciji je bilo ukupno 109 poletaraca i 77 izviđača i voditelja.

Krenuli su od OŠ Miroslava Krleže gdje je bilo svečano otvorenje igara.  Na otvaranju uz predsjedništvo  Saveza izviđača Osječko – baranjske županije g. Antun Šimić Šima i načelnicu za program Saveza izviđača Hrvatske gđu Katicu Konstantinović prisustvovao je i načelnik Općine, g. Dražen Tonkovac koji je pozdravio sve izviđače i poletarce te im poželio lijepu zabavu u općini Čepin. Igre su završile kod OŠ Vladimir Nazor, gdje je bio ručak, izviđački grah, naravno, te svečano zatvaranje igara u šatoru 17. Čepinskih Suncokreta na kojima je govor podrške dala i ravnateljica OŠ Miroslava Krleže Branka Mack-Savanović.

Bila nam je čast dovesti u naš Čepin vitezove, vile i oslobađati čaroliju s djecom na svakoj kontrolnoj stanici. Zahvaljujemo svim sudionicima, načelniku Općine Draženu Tonkovcu, ravnateljici OŠ Miroslava Krleže Branki Mack-Savanović i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovako velike akcije, izjavili su organizatori iz čepinskog odreda.

{gallery}jesenske_igre_poletaraca{/gallery}

Najčitanije

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

FOTO Čepinski suncokreti (nedjelja)

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

53. “Zmajevi nad gradom” na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin

53. akcija ZMAJEVI NAD GRADOM će se održati u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine na prostoru Sportskog aerodroma Osijek –

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Dolazi nam večer koja će obasjati Osijek poput zvijezda na vedrom nebu. U toplini proljetnog sutona, Turistička zajednica Osječko –

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.