Logo

X

FOTO Eskalirao prosvjed učenika u Čepinu zbog cijene prijevoza, blokirani GPP-ovi autobusi

Dvjestotinjak učenika iz Čepina i njihovih roditelja prosvjedovalo je jutros u Čepinu zbog izjednačavanja redovne i učeničke cijene karata te blokiralo dva autobusa GPP-a. Problem se pojavio kad su učenici jutros htjeli ući u autobus GPP-a plaćajući povlaštenu učeničku kartu, međutim iz GPP-a im to nisu dopustili zahtijevajući plaćanje pune cijene karte. Dakako, punu cijenu nitko ne želi platiti smatrajući da je previsoka.

Načelnik općine Čepin dr. Dražen Arnold pojasnio je da je mjesečni iznos učeničke karte od 500 kuna prevelik i da je radi toga traženo od resornog ministarstva da se isto sufinancira na što je ministarstvo pristalo, no osječki GPP navodno još nije primio potvrdu da će novac biti uplaćen.

Uz ministarstvo, u sufinanciranje cijene karte uključeni su Županija i Općina Čepin, s 5 i 10 posto, stoga bi mjesečna učenička karta umjesto 500 trebala iznositi 50 kuna. Upravo iz tog razloga prosvjednici su tražili odgovore od načelnika Arnolda.

U Čepin je stigao i predstavnik GPP-a koji je izjavio kako ta tvrtka nije primila nikakva jamstva da će novac namijenjen za sufinanciranje karte biti uplaćen, te da se nitko neće besplatno voziti dok se ne potpišu ugovori s ministarstvom i Županijom.

Poručili su da su protekle godine zbog nepotpisivanja ugovora prevozili učenike po povlaštenoj cijeni, bez uplate sufinanciranog iznosa, te kako je zbog toga u toj tvrtki nastao gubitak od 2 milijuna kuna.

Arnold je poručio kako bi garancija države da će novac biti uplaćen trebala biti dostatna, međutim u GPP-u su ostali neumoljivi. Situacija je eskalirala u povišene tonove a učenici su blokirali dva autobusa GPP-a, te poručili kako će blokirati i druga njihove autobuse. Kako doznajemo, autobusi su još uvijek blokirani (u 13:10), učenici ne žele izaći a vozači ne smiju voziti osobe bez kupljene karte.

Iz GPP-a su na tiskovnoj konferenciji u 11 sati pojasnili kako oni nisu socijalna ustanova nego gradsko prijevozno poduzeće i kako dok nemaju uplaćena sredstva ne mogu dopustiti prijevoz putnika bez kupljene karte odnosno ne mogu ućenicima iz čepina ustupiti karte po povlaštenim uvjetima.

Na GPP stranicama trenutno stoji slijedeća obavijest.

Zastoj – 01.10.2012.
Obavještavamo korisnike da je u tijeku zastoj u ulici – ČEPIN, na liniji – 3,4, zbog prosvjeda. Očekivano trajanje zastoja je nepoznato. Sva raspoloživa vozila biti će u najkraćem roku upućena na mjesto zastoja…

Od prosvjednika (učenika) smo doznali kako ovu blokadu namjeravaju napraviti i sutra u jutro ako se njihovi zahtjevi i obećana prava ne ispune.

{gallery}prosvjed_ucenika{/gallery}

VIŠE IZ KATEGORIJE Arhiva novosti

Izbori 2013

Na ovom prostoru našeg portala, nudimo svim političkim opcijama mogućnost afirmativnog predstavljanja programa, aktivnosti ili političkih objava....

Priopćenje – prijevoz učenika – grad-OBŽ

Sukladno zahtjevu gradonačelnika Krešimira Bubala i župana Vladimira Šišljagića održana je  izvanredna sjednica Nadzornog odbora GPP-a. Od...

FOTO – Čepinski suncokreti (subota i nedjelja)

Tisuće posjetitelja i brojne goste okupili su i ovaj put 12. Čepinski suncokreti, održani u dvorištu OŠ Vladimira Nazora, gdje

FOTO – Čepinski suncokreti – petak

Veselo i zabavno kako to na Čepinskim suncokretima uvijek bude, bilo je i prvog dana, kada su nam učenici osnovnih