Logo

X

FOTO DAN OPĆINE ČEPIN 2021.

Općina Čepin je obilježila svoj dan otvaranjem poučne šetnice, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Čepinu te priznanjima najboljem učenicima i zaslužnim osobama

Općina Čepin obilježila je Dan općine.

 

Prije službenog početka obilježavanja Dana Općine, u petak, 28. svibnja, Općinski načelnik Dražen Tonkovac prisustvovao je svečanom otvorenju poučne šetnice „Slavonska šuma“ u sportsko-rekreacijskom parku u Novom naselju. Naime, i OŠ Vladimira Nazora Čepin u petak je obilježila svoj Dan škole prezentacijom cjelogodišnjeg projekta „Slavonija u mom srcu“ koja je dovršena svečanim otvorenjem ove šetnice. Šetnicu su osmislili i realizirali učenici 8. a razreda, s razrednicom Lidijom Šaravanja i učiteljicom biologije i kemije Monikom Pavić, a uz potporu Općine Čepin. Načelnik Tonkovac pohvalio je ovu inicijativu i trud svih sudionika, te dodao kako je Općina Čepin rado podržala ovakav projekt. Otvorenje šetnice upriličeno je prigodnim programom koji su pripremili učenici OŠ Vladimir Nazor sa svojim učiteljicama.

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Čepinu uz prigodnu molitvu koju je predvodio župnik Pavo Vukovac, u 12:00 sati započelo je obilježavanje Dana Općine.

 

U prostorijama Hrvatskog doma Čepin, i ove godine, na početku svečanosti, Zbor umirovljenika Čepin intonirao je himnu, a svečanost su uveličale i članice KUD-a Ivan Kapistran Adamović Čepin.

 

Općinski načelnik Tonkovac pozdravio je sve prisutne uzvanike, načelnike okolnih općina, te zamjenika župana Matu Lukića i župana Ivana Anušića.

 

Projekti koje je Općina realizirala u protekloj godini, ove godine uzvanici su imali priliku pogledati u kratkom videu.

 

Tradicionalno su podijeljena priznanja najboljim učenicima osnovnih škola Čepina, (Klara Čalić – OŠ Vladimir Nazor i Dominik Vučković – OŠ Miroslava Krleže), te zaslužnima: Nenadu Sabliću (posthumno), Vladi Batrneku i Centru za kulturu Čepin.

 

Uzvanicima se obratio i župan Ivan Anušić čestitavši Dan Općine, te istaknuvši dobru suradnju Općine i Županije.

 

U nedjelju 30. svibnja, proslavljena je svečana sveta misa u župnoj crkvi Presvetog trojstva, kojoj su prisustvovali načelnik Tonkovac i predstavnici Općinske uprave.

 

Obilježen je u popodnevnim satima i 30. godišnjica osnutka HOS-a u Čepinu. Udruga je tradicionalno položila vijence i svijeće na grobove poginulih suboraca, te odigrala nogometnu utakmicu. Na kraju su za sve poginule branitelje u domovinskom ratu vijence i svijeće položili načelnik Dražen Tonkovac, HOS, te izaslanstva brojnih prijateljskih braniteljskih udruga. Sudionike je pozdravio načelnik Općine Dražen Tonkovac i prvi zapovjednik postrojbe HOS u Čepinu te predsjednik SAVEZ-a UDHOS Borislav Barišić.

Najčitanije

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (petak)

FOTO Čepinski suncokreti 2018 (subota)

20. Jubilarni Čepinski suncokreti

FOTO 19. Čepinski suncokreti – PETAK

FOTO Turnir u boćanju

VIŠE IZ KATEGORIJE Općina Čepin

Vrijedna donacija vatrogasnim društvima u Općini Čepin

U srijedu, 16.08.2023. godine tvrtka PRO-REZ j.d.o.o. iz Čepina donirala je lančane motorne pile Husqvarna 450 Dobrovoljnim vatrogasnim društvima...

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...

FOTO Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu se održao 22. travnja 2023., u subotu. Na trgu koji je od 09:00 sati bio okupan

Proljetni festival u Čepinu

Proljetni festival u Čepinu održat će se 22. travnja 2023., u subotu. Na trgu koji će od 09:00 sati biti