Logo

X

FOTO Advent u Čepinu

Manifestacija koja je prije deset godina započela kao skromno druženje cijele zajednice, prerasla je u manifestaciju na koju je cijela zajednica, bez lažne skromnosti, iznimno ponosna!

Prosinac u Čepinu ove godine ne protiče samo u ozračju Božićnog sajma u Čepinu. Naime, prva je ovo godina kada se svakog tjedna u adventu pali jedna svijeća na adventskom vijencu na trgu. Uz pjesmu učenika OŠ Miroslava Krleže i molitvu koju je predvodio župnik Đurica Pardon, prvu je svijeću na zajedničkom adventskom vijencu upalio općinski načelnik Dražen Tonkovac. Drugu je, pak, svijeću drugog tjedna adventa upalio zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica, dok su prigodnim pjesmama dječica iz DV Zvončić Čepin pratila molitvu koju je predvodio župnik.

U drugom tjednu adventa održan je (15. i 16. prosinca) 10. Božićni sajam u Čepinu – nikad bogatiji i nikad ljepši! Na predivno uređenom trgu smjestilo se više od pedeset štandova na kojima se izlagači nudili za svakoga ponešto – od brojnih vrsta rukotvorina do bogate gastronomije!

Manifestacija koja je prije deset godina započela kao skromno druženje cijele zajednice, prerasla je u manifestaciju na koju je cijela zajednica, bez lažne skromnosti, iznimno ponosna! To su dani kada zajedničkim snagama općinska uprava, komunalno poduzeće Komunalac Čepin d.o.o., DV Zvončić Čepin, OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vladimir Nazor, te brojne udruge civilnog društva koje djeluju na području općine Čepin udruže ljubav, vrijeme i trud kao bi se ova manifestacija pripremila i održala te prikazala i Čepin i zajedništvo u najboljem svjetlu! Tako se za gastronomiju pobrinu udruge, a za vesele pjesme i ples na pozornici vrtićarci, osnovnoškolci, plesni studio Shine, zbor Udruge umirovljenika Čepin, KUD Ivan Kapistran Adamović s odraslom skupinom i dječjom skupinom te KUD Leopold iz Osijeka.

A ove godine su nam i izvođači pristigli iz jednog slavonskog grada! Ženski vokalni ansambl „Viojlice“ kojeg čini sedamnaest prekrasnih mladih djevojaka predivnih glasova pristigle su iz gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda, pod vodstvom mentora Franje Martića i apsolutno osvojile publiku!

Trg je uređen tako da su najmlađi posjetitelji mogli uživati na postojećim spravama za igranje, no i u neizostavnoj slami prosutoj po igralištu, koja ih svake godine iznova oduševi, u čarobnim svjetlima božićnih ukrasa i ostalim božićnim dekoracijama. Osim toga, oba dana su posjetitelji mogli snimiti uspomenu sa sajma – u petak na video boothu 360, a u subotu na photo boothu.

Obje večeri organizirani su i besplatni koncerti, tako su se u petak s pozornice trgom orili zvuci tamburice tamburaškog sastava „Žitna polja“, a dečki su tako dobro svirali da ni kiša nije rastjerala posjetitelje, već su oni svojom željom da uživaju u čarima Božićnog sajma otjerali kišu!

U petak je nastupila Mia Dimšić, naša prošlogodišnja predstavnica na Eurosongu, koja je i svoj prvi spot snimila upravo u Čepinu, u Naselju prijateljstva.

Advent ide dalje, pa je u ponedjeljak upaljena i treća svijeća, koju je upalila učenica 8.razreda Ana Piroš. Ovaj puta molitvu je predvodila časna sestra Jelena Rogić, inače pedagoginja u DV Zvončić Čepin. Pridružili su nam se i izviđači koji su u Čepin donijeli Betlehemsko svjetlo, četverogodišnji vrtićarci koji su bez greške radosno otpjevali soju pjesmicu, kao i osnovnoškolci iz OŠ Vladimir Nazor.

Paljenjem četvrte adventske svijeće koje će se održati u subotu, 23. prosinca u 17:00 sati polako ćemo advent privesti kraju i radosno dočekati Božićne blagdane!

Svim čitateljima čestitamo božićne i novogodišnje blagdane, iz Čepina, s ljubavlju!

FOTO: Općina Čepin

Najčitanije

Baka Ema

FOTO 20. jubilarno Čepinsko čijalo

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

Još jedna samouslužna autopraonica u Čepinu?

VIŠE IZ KATEGORIJE Općina Čepin

Projekt navodnjavanja poljoprivrednih površina na području Čepina

Inicijalni sastanak na temu navodnjavanja poljoprivrednih površina na području Čepina održan je prošlog tjedna u vijećnici Općine Čepin....

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se

10. BOŽIĆNI SAJAM U ČEPINU: POZIV IZLAGAČIMA

Već tradicionalno, Općina Čepin organizira Božićni sajam u Čepinu. Tom prigodom pozivamo sve zainteresirane izlagače da se prijave za...

Vrijedna donacija vatrogasnim društvima u Općini Čepin

U srijedu, 16.08.2023. godine tvrtka PRO-REZ j.d.o.o. iz Čepina donirala je lančane motorne pile Husqvarna 450 Dobrovoljnim vatrogasnim društvima...