Logo

X

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Na 56 štandova izlagači su nudili cvijeće, povrtne sadnice, med, OPG proizvode, pletene košare i brojne druge proizvode. Posjetitelji su prepoznali kvalitetu ovog festivala, pa je tako ove godine bilo i posjetitelja još više nego prošle godine.

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra za kulturu. Na 56 štandova izlagači su nudili cvijeće, povrtne sadnice, med, OPG proizvode, pletene košare i brojne druge proizvode. Posjetitelji su prepoznali kvalitetu ovog festivala, pa je tako ove godine bilo i posjetitelja još više nego prošle godine.

Iznenađenje su ove godine priredile odgojiteljice i djeca iz Dječjeg vrtića Zvončić Čepin. Naime, stotinjak djece obučenih u cvjetove došetali su iz vrtića na Festival. Nakon što je sve posjetitelje i izlagače uvodno pozdravio općinski načelnik Dražen Tonkovac i službeno otvorio Festival, mališani su se popeli na pozornicu, te pjesmicama i plesom na najljepši  mogući način otvorili Proljetni festival.

Nakon njih nastupio je  Marin Brajović, svirajući fagot. Marin je još jedan ponos Čepina. Učenik je šestog razreda OŠ Vladimir Nazor, fagot svira već dvije godine, a nedavno je postao državni prvak u sviranju fagota na državnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, gdje je osvojio je I. nagradu u I. kategoriji ‘Fagot’.

Djevojčice trećeg razreda OŠ Vladimir Nazor otplesale su ples naziva „Ples na kiši“.

Nakon ovog dijela programa, posjetitelji su se rasporedili na brojne radionice.

Djeca su uživala već od 09.00 sati na predstavi  u dvorani CZK: “Priče iz žabljeg svijeta” te na radionicama  PU Osječko-baranjske: “Moj otisak prsta” i vožnja na omiljenom policijskom poligonu.  Na radionici udruge Rme uz Rame izrađivali su cvjetne slike od sušenog, a zatim na radionici Decoplanta cvjetne slike od sukulenata. Sve su svoje radove, naravno, ponijeli kući.

Svi koje je zanimalo kako održati vrt bez kopanja, tajne su saznali na tribini koju je vodila Kornelija Benyovski Šoštarić, svima nama poznata kao Vrtlarica.

Odrasli posjetitelji su došli na svoje na radionicama izrade mirisnih svijeća (LitLab), izrade cvjetnih kokedama (Đardin), te izrade mirisnih voskova (LitLab)

Sve radionice održane su u atriju Centra za kulturu, a na svakoj se tražilo mjesto više. I sa ovih radionica svi su otišli kući noseći svoje svijeće, kokedame i mirisne voskove.

Naravno, uz toliko aktivnosti, morala se napraviti pauza za ručak! A besplatni vrhunski ručak za sve posjetitelje pripremio je – tko drugi nego naš chef Tomislav Špiček!

Večernji dio programa započeo je divnim plesnim nastupom plesnog studija Shine, u kojemu pleše pedesetak djece iz Čepina!

Za kraj Festivala, koncert odličnih tamburaša Arteški bunar zadržao je posjetitelje do 22:00 sata, trg je bio pun, rasporedili su se posjetitelji i pred binom i na klupicama, a djeca su opet uživala u slami, bez koje sad već nemoguće zamisliti bilo koju manifestaciju u Čepinu. Radost koju pruža slama i tako nove generacije vraća igrama slamom u prošlost baka i djedova.

Vidimo se dogodine na novom Festivalu, a do tada uživajte u galeriji fotografija kako bi se podsjetili kako je divno bilo!

Najčitanije

Svečano otvoren Centar za kulturu Čepin

FOTO Čepinski suncokreti (nedjelja)

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

53. “Zmajevi nad gradom” na prostoru Sportskog aerodroma Osijek – Čepin

53. akcija ZMAJEVI NAD GRADOM će se održati u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine na prostoru Sportskog aerodroma Osijek –

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Dolazi nam večer koja će obasjati Osijek poput zvijezda na vedrom nebu. U toplini proljetnog sutona, Turistička zajednica Osječko –

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se