Logo

X

DHMZ: Upozorenje za grmljavinsko vrijeme narančasto za pet regija. Stižu jaka nevremena

DHMZ upozorava - "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu, lokalno moguća tuča. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu"

DHMZ je za pet regija za danas izdao narančasto upozorenje zbog obilne kiše i grmljavinskih nevremena – karlovačku, osječku, kninsku, splitsku i zagrebačku regiju. Za riječku, gospićku i dubrovačku regiju izdano je žuto upozorenje, što označava potencijalno opasno vrijeme.

“Izraženi, obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno moguća tuča. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozorava DHMZ.

Detaljna prognoza za danas

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjivo i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše, pa i u obliku jače izraženih pljuskova praćenih tučom, osobito poslijepodne. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 16°C, a najviša dnevna između 22 i 24°C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenjivu naoblaku biti pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i obilnih.

I na sjevernom Jadranu te u Gorskoj Hrvatskoj promjenjivo, mjestimice s kišom, često i u obliku pljuskova. U gorskim krajevima oborina ponegdje može biti obilna. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14°C, uz obalu između 15 i 17°C. Najviša dnevna od 18 do 20°C, na moru između 21 i 23°C.

U Dalmaciji promjenjivo i nestabilno, često s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u noći i prijepodne. Mjestimice će pljuskovi biti jače izraženi i obilni. U noći i ujutro uz obalu umjerena do jaka bura, zatim jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka od 21 do 25°C.

Podjednaka temperatura i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz promjenjivu naoblaku biti kiše, često u obliku pljuskova. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prognozira za HRT Dragoslav Dragojlović.

Stiže stabilnije vrijeme

Sutra će u unutrašnjosti i dalje biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, još ponegdje uz rijetke pljuskove, i to uglavnom u gorskim krajevima. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano. Na sjevernom dijelu uz umjerenu i povećanu naoblaku mjestimice može biti lokalnih pljuskova. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, pa i sunčanije, te vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren, jugozapadni i sjeverozapadni.

Prema vikendu će temperature ići i do 30 Celzijevih stupnjeva.

Najčitanije

3. Ljeto tehnike u Čepinu

VIŠE IZ KATEGORIJE Lokalna zajednica

Tretiranje komaraca na području cijele općine Čepin

Tvrtka Pestrid d.o.o. provesti će adulticidni tretman odraslih jedinki komaraca na području cijele Općine Čepin dana 12, 13. i 14.

[FOTO] Osnovna škola Vladimira Nazora Čepin proslavila 60. rođendan

Osnovna škola Vladimir Nazor Čepin velikom je školskom priredbom proslavila 60. godišnjicu postojanja, a svečanosti obilježavanja u Kulturnom...

[FOTO] Trideset i jedna godina Općine Čepin

Općina Čepin obilježila je proteklog vikenda 31 godinu postojanja. Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim...

[FOTO] Otvaranje ekskluzivnog tattoo studija “Anubis” u Čepinu: Novi početak nakon 20 godina u Osijeku

Žvaki je rekao ovako više ne ide… Nakon dvije dekade iza sebe, Tattoo studio Anubis, jedan od najpoznatijih u Osijeku,