Logo

X

‘CUKERTANDRBAL’ – dječiji mjuzikl

<p style='text-align: justify;'>Sretan rođendan Gradu Osijeku!</p>

Kao poklon Gradu Osijeku za njegov dan, tamburaški orkestar STD Pajo Kolarić, članica Opere HNK Jasna Komendanović, članovi plesnog studija Shine i dječji zbor župe Sv. Rozalije iz Ivanovca, izvest će mjuzikl CUKERTANDRBAL u Avenue Mallu, u nedjelju, 2. prosinca 2012., u 19 sati. Nakon koncerta tamburaški orkestar, solisti i publika snimit će  Milenijsku božićnu čestitku koja će biti poslana na NOVU TV. Ove godine kao poklon građanima Osijeka bit će održan mjuzikl „Cukertandrbal“ koji je premijerno izveden tijekom manifestacije Zemlja bez granica krajem kolovoza ove godine, te prigodni koncert tamburaškog orkestra.

Članovi STD Pajo Kolarić prvi su puta sudjelovali u Zemlji bez granica i to autorskim projektom, mjuziklom Cukertandrbal. Poznati likovi koji su obilježili ovogodišnju manifestaciju – Krubo i Zubo, bili su nadahnuće dirigentici i skladateljici Tihani Huber koja je napisala tekst i glazbu mjuzikla; režijom, scenografijom i kostimografijom poigrala se Jasna Komendanović, a za plesni pokret i koreografiju zaslužna je Mira Sekereš iz Plesnog studija Shine. Glazbeni dio pod ravnanjem dirigentice Tihane Huber izvest će orkestar STD Paje Kolarića, dječji zbor župe Sv. Rozalije iz Ivanovca i solistica Jasna Komendanović, članica Opere HNK Osijek, a plesni dio mjuzikla uljepšat će Plesni studio Shine. Mladu glumačku ekipu čine Luka Šarić, Sara Drača, Lucija Uglik, Lucija Tokić, Marijan Bajs, Dubravka Golubić, štularska radionica, te djeve bajne i vitezovi zdravog zuba. U programu će, nakon Cukentandrbala, sudjelovati i solisti Robert Zgrablić  koji će izvesti „Dobro jutro grade“ i „Vilo moja“, Marijan Bajs koji će pjevati „Sad kada došla si“, Jasna Komendanović otpjevat će „Con te partiro“, a Ozana Prisuda „Rollin’ in the deep“.

STD PAJO KOLARIĆ
Slavonsko Tamburaško Društvo ‘Pajo Kolarić’ osnovano je 21. Ožujka 1954. godine i nosi ime reformatora tambure i glazbenog skladatelja Paulusa Paje Kolarića (Osijek, 17. 1. 1821. – Osijek, 14. 11. 1876.). 1847. godine Paulus Pajo Kolarić osnovao je u Osijeku ‘PRVI TAMBURAŠKI ZBOR’ te je Osijek učinio središtem hrvatske i svjetske tamburaške glazbe. Sve što je u tamburaškoj glazbi iza toga ostvareno širenjem tamburaških orkestara, te sve što je u tamburaškoj glazbenoj literaturi stvoreno poteklo je iz Osijeka – KOLIJEVKE I SREDIŠTA TAMBURAŠKE GLAZBE. Tambura je postala važan čimbenik hrvatske glazbene kulture više od 150 godina. STD ‘Pajo Kolarić’ u svom dugogodišnjem radu glazbeno je odgojilo više od 2.000 glazbenika. Danas Društvo djeluje kroz tamburaški orkestar ‘Paje Kolarića’, mješoviti pjevački zbor (folklorni izričaj) i četverogodišnju školu tambure. Kroz svoj dugogodišnji rad Društvo širi kulturu sviranja tambure i njegovanja narodne baštine u Hrvatskoj, Europi, Kanadi i SAD-u.

Najčitanije

Sveti Nikola u Čepinu

FOTO Trčanjem do zdravlja

VIŠE IZ KATEGORIJE Kultura

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam

NAJAVA – (G)Astro Večer na Tvrđavi Kolođvar

U subotu 12.8.2023 od 16 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom

[FOTO/VIDEO] U Hrvatskoj se pojavili hobiti! Pogledajte vesele Slavonce koji su dobili sjajnu ideju za novi spot

Tamburaši Garavi već su poznati po maštovitim video spotovima, no ovaj su put otišli korak dalje i pretvorili se u

Općina Čepin obilježava 30 godina uz bogat program

Općina Čepin osnovana je 1993. godine. Prvi hrvatski balet “Jela” Bele pl. Adamovića Čepinskog praizveden je 1898. godine. Povodom...