Logo

X

BETLEHEMSKO SVJETLO U ČEPINU

<p>Svjetlo je simbol Božića, simbol rađanja života, u bibliji simbolizira dolazak Isusa, a Njegovim rođenjem obećan je mir svim ljudima.</p>

Betlehemsko svjetlo i ove je godine zapaljeno u špilji Isusova rođenja, te je preko Beča i Zagreba stiglo u Đakovo i evo do nas. Na tom putu brižljivo su ga nosili i čuvali europski i hrvatski izviđači. Betlehemsko svjetlo u Hrvatsku dolazi već 23 godine i po prvi puta u naš Čepin.

13.12.2015. u đakovačku katedralu iz Beča Svjetlo mira su donijeli izviđači iz Izviđačkog Odreda „Klasje“. Osim njih na Svetoj misi su bili izviđači iz Osijeka (Udruga izviđača „Slavonski Hrast“ i Izviđački klub „Javor), Valpova (Odred izviđača „Iovallios“), Slavonskog Šamca (Udruga izviđača porječana“Mihaljevica“), Jarmine (Udruga katoličkih izviđača“Jarmina“), Tuzle – BiH (Odred izviđača „Duga“) i naš odred, Odred izviđača „Suncokret“ Čepin. Naši izviđači su donijeli Svjetlo u Čepin, sudjelovali u prenošenju svjetla u Poglavarstvu Osječko – baranjske županije i nositi će ga u sve čepinske župe po slijedećem rasporedu:

1. Župa Duha Svetoga – 19.12.2015. u 07:15 na zornicu
2. Župa Kristova Uskrsnuća – 21.12.2015. u 06:30 na zornicu
3. Župa Presvetog Trojstva – 24.12.2015. u 18:00 na malu polnoćku
4. Župa L.B. Mandića – 24.12.2015. u 06:30 na zornicu

Sudjelovalo je 18 izviđača i planinki i 6 odraslih članova Odreda. Četiri izviđača i planinke sa voditeljicom ove akcije gđicom Mirjanom Karatović je nakon Svete mise ugošćeno kod svećenika na kratki domjenak skupa sa ekipama spomenutih izviđačia i njihovim voditeljima. Jedno prekrasno i jako svečano iskustvo za sve članove našeg Odreda.  

Izviđači na ovaj način žele u živote i obitelji unijeti svjetlo mira, vjere, nade i ljubavi, te poručiti kako se one mračne strane života ne mogu pobijediti mrakom već samo svjetlom koje donosi Spasitelj. Dozvolite da to Svjetlo unesemo i u Vaš dom.
Blagoslovljen Božić, te sretnu, uspješnu i mirnu novu 2016. godinu žele vam članovi Odreda izviđača „Suncokret“!

Tajnik odreda
Marina Nađ

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

(G)Astro večer uz promatranje Suza Sv. Lovre na utvrdi Korođvar

Tijekom popodneva i večeri 12.8.2022 od 18 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost

U Čepinu ovaj vikend 17. županijsko natjecanje orača

Županijsko natjecanje orača, 17. po redu, održat će se prvi puta u Čepinu, 16. srpnja 2022. godine na parceli OPG-a

FOTO Proljetni festival u Čepinu – velika ponuda cvijeća, Vrtlarica i Špiček oduševili brojne posjetitelje

Proljetni festival u Čepinu je u pravom smislu riječi bio pravo otkriće mnogobrojnim posjetiteljima koji su dolazili iz Osijeka, Đakova,

17. SALORI Sajam lova, ribolova i turizma i 24. MOTOMOBIL Sajam automobila i prateće industrije [PROGRAM]

Osječki sajam d.o.o. organizator je iznimno zanimljive i sadržajno bogate sajamske priredbe s temom lova, ribolova i turizma – 17.