Logo

X

Pisanica od srca i zeko u kružnom toku

Projekt „Pisanica od srca“ Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije ove godine obilježava 14 godina postojanja

Jučer su u posjeti Čepinu bili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pomoćnica direktora Turističke zajednice KKŽ Kristina Sočev, te predsjednik UHDDR KKŽ Desimir Buzak, rizničar udruge Mladen Vidačok i nekoliko članova udruge.
Uzvratni je to posjet nakon što je načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac, sa suradnicima, prije nekoliko dana posjetio Koprivničko-križevačku županiju, gdje ga je primio župan Darko Koren, sa suradnicima, te pomoćnica direktora Turističke zajednice KKŽ Kristina Sočev. Na sasanku se razgovaralo o daljnjim mogućnostima suradnje, s naglaskom na područja kulture i turizma, kao i na braniteljsku populaciju. Tom prigodom načelnik Dražen Tonkovac i predsjednik UHDDR Čepin Dražen Bučević preuzeli su pisanicu posebno izrađenu za Općinu Čepin. Pisanicu su oslikali Josip Gregurić i Zlatko Štrfiček, u maniri naivnog slikarstva.
Jučer su gosti posjetili prostorije UHDDR Čepin, a nakon obilaska Spomen sobe palim braniteljima u Domovinskom ratu, upisali su se u spomen knjigu. Potom su se uputili do kružnog toka, gdje su smještene pisanica i skulptura od slame koju je izradio osječki Land Art umjetnik Nikola Faller.
Projekt „Pisanica od srca“ Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije ove godine obilježava 14 godina postojanja, a više od sto velikih i malih pisanica, koje su oslikali naivni umjetnici, pronašlo je svoj dom u brojnim hrvatskim gradovima i općinama, kao i u gradovima diljem svijeta. Kao rezultat suradnje UHDDR Čepin te UHDDR Koprivničko-križevačke županije, jedna od njih pronašla je svoje mjesto i u Čepinu, u našem kružnom toku!

 

U vijećnici Općine Čepin, općinski načelnik i njegovi suradnici, zajedno s direktorom Komunalca Čepin Željkom Barišićem, upoznali su goste s aktivnostima koje se u Općini trenutno provode, te planovima za budućnost, osobito u dijelovima koji se odnose na pretvaranje kulturne baštine – dvorca Adamović i utvrde Korogyvar – u turističke atrakcije.

Najčitanije

19. Čepinsko čijalo

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se

U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja