Logo

X

U Petak se komarcima crno piše, kreće aviotretiranje iznad Čepina!

Sukladno preporukama, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac odlučio je podići avione u suzbijanju ove velike najezde komaraca

U ovoj izvanrednoj situaciji povećane brojnosti odraslih komaraca na većem području Osječko-baranjske županije i općine Čepin, Općina Čepin odlučila se za provedbu adulticidnog tretmana komaraca iz zraka.Rezultati monitoringa komaraca od strane Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, s kojim Općina Čepin ima potpisan ugovor o provedbi monitoringa, pokazali su na pojedinim postajama da je brojnost veća od 1000 jedinki u 12 sati.

 

Sukladno preporukama, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac odlučio je podići avione u suzbijanju ove velike najezde komaraca.

 

„Posebno mi je drago što Općina Čepin u koordinaciji s Gradom Osijekom i susjednim općinama Antunovac, Vladislavci i Vuka, ide u zajedničko suzbijanje napasnika u naseljima koja su ugrožena zona poplavnih komaraca. Žao mi je što se nadležne institucije nisu ove godine uključile u provedbu kontrole i suzbijanje komaraca, a toliko pričamo o ruralnom turizmu“ – kaže načelnik Tonkovac.

 

Tretiranje se planira za petak u večernjim satima, ovisno o vremenskim uvjetima.

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se

U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja