Logo

X

Općina Čepin donjela odluku o osnivanju “Dječjeg vrtića Zvončić Čepin”

Osnivanjem Dječjeg vrtića, osim osiguranja samog pružanja usluge, očekuje se i poboljšanje kvalitete usluge – obnovom i proširenjem zgrade, kao i drugim ulaganjima u program, čime će se podići pedagoški standardi i osigurati najbolji mogući uvjeti za zadovoljavanje potreba te podržavati i poticati svi aspekte razvoja

Na svojoj 22. sjednici, održanoj 11. ožujka 2020., Općinsko vijeće Općine Čepin s deset glasova „za“ (vijećnici Velimir Džambić, Anamarija Paulić, Zoran Horvat, Miroslav Jerković, Boris Marks, Valentin Pavleković, Ksenija Rajtek, Josip Đimber, Robert Periša i Melani Starčević), tri glasa „protiv“ (klub vijećnika HNS, HDZ) i tri suzdržana glasa (nezavisni na listi MOST-a), donijelo je svakako povijesnu Odluku o osnivanju „Dječjeg vrtića Zvončić Čepin“.

 

Donošenje ove Odluke prvi je korak prema preuzimanju brige i odgovornosti organiziranja predškolskog odgoja od strane Općine Čepin, za svoje najmlađe mještane.

 

Grad Osijek donio je Odluku o prodaji zgrade vrtića Općini Čepin. Prelaskom zgrade vrtića u vlasništvo Općine Čepin, otvorit će se mogućnost obnove postojeće zgrade kao i njeno proširenje, putem prijava na natječaje resornih ministarstava, fondova Europske unije i dr.

 

Osnivanjem Dječjeg vrtića, osim osiguranja samog pružanja usluge, očekuje se i poboljšanje kvalitete usluge – obnovom i proširenjem zgrade, kao i drugim ulaganjima u program,  čime će se podići pedagoški standardi i osigurati najbolji mogući uvjeti za zadovoljavanje potreba te podržavati i poticati sve aspekte razvoja. U vrtiću će biti zaposlen rehabilitator te psiholog koji će biti na raspolaganju dvjestotinjak djece, što do sada nije bio slučaj u Dječjem vrtiću Zvončić Čepin.

 

O upisu djece i mjerilima upisa odlučivat će Upravno vijeće u kojem će biti i dva predstavnika krajnjih korisnika – jedan član kojeg biraju roditelji djece korisnika, te jedan član iz reda odgojitelja i stručnih suradnika Dječjeg vrtića. Donosit će i Kurikulum Dječjeg vrtića sukladno odredbama Nacionalnog kurikuluma za predškolski odgoj i obrazovanje, te godišnji plan i program rada.

 

Osnivanjem „Dječjeg vrtića Zvončić Čepin“ Općina Čepin još je jedan korak bliže standardima  urbane sredine – u proteklih sedam godina osnovano je komunalno poduzeće „Komunalac d.o.o“, otvorena je pedijatrijska ordinacija, osnovana je Javna vatrogasna postrojba, a sada i dječji vrtić.

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se

U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja