Logo

X

SVEČANO SMO OBILJEŽILI 25. OBLJETNICU OSNUTKA 130. BRIGADE HV

<p>Program obilježavanja 25. obljetnice osnutka 130. brigade HV započeo je u 9,00 sati u prostorijama UHDDR Čepin cijelim nizom programa poglavito za najmlađe, ali i za sve uzraste sugrađana. Održano je i predavanje o Domovinskom ratu, a policija i vatrogasci predstavili su svoj rad i opremu. Ugostili smo igrače NK Osijek, a moglo se mjeriti tlak i razina šećera u krvi. U prostorijama „Stare općina“ upriličena je izložba učeničkih radova na temu Domovinskog rata.</p>

U 17,00 sati u Parku hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule suborce. Vijence su položili izaslanstva: 3.  (Čepinske) bojne 130. brigade HV, veterana 130. brigade HV, UHDDR Čepin, 106. brigade HV, grada Osijeka, te: općinski načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac, zamjenik župana OBŽ Dragan Vulin i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Program je nastavljen u Spomen sobi poginulih hrvatskih branitelja uz obraćanje domaćina i uvaženih gostiju. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u vrlo emotivnom govoru istaknuo je značaj Domovinskog rata, kao i doprinosa Čepinaca u njemu. Tijekom svog ratnog puta boravio je i u Slavoniji, te se i osobno uvjerio u hrabrost naših branitelja. Pohvalio je općinsko čelništvo što vodi računa o svojim braniteljima, kao i obiteljima poginulih, te je potaknuo najmlađe da često dolaze u ovu spomen sobu po inspiraciju i poticaj.

Brojni branitelji imali su priliku susresti se sa suborcima i obiteljima poginulih, te su iskazali zahvalnost na primjereno uređenim prostorijama UHDDR Čepin, kao i Spomen sobe.

{gallery}25._obljetnica_130_brigada_2016{/gallery}

Najčitanije

19. Čepinsko čijalo

VIŠE IZ KATEGORIJE Zanimljivosti

[FOTO] 3. Proljetni festival u Čepinu

Treći po redu Proljetni festival u Čepinu opet je podigao ljestvicu. Održan je dana 27. travnja na trgu ispred Centra

POZIV: PRIJAVE NA NATJECANJE “JEDAN ŠTAP NA PLOVAK”

Općina Čepin poziva sve mještane da se i ove godine pridruže na tradicionalnoj proslavi Međunarodnog praznika rada, u srijedu 01.

Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se

Poizv izlagačima na 3. proljetni festival u Čepinu

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo kako Općina Čepin organizira 3. Proljetni festival na kojem će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne